animale de companie
Tags:  catel   spalat   dinti

Trebuie sa-mi spal cainele pe dinti?

Trebuie sa stii ca problemele orale ale catelului tau ii pot face la fel de mult rau ca problemele de sanatate ale organelor interne. Daca observi ca cainele tau are respiratie urat mirositoare nu trebuie sa te gandesti ca asta e ceva obisnuit pentru un caine. Din contra, cainii ar trebui sa aiba dintii foarte curati pentru a fi sanatosi.

La inceput pe dinti se vor depune bacterii care creaza repede o placa bacteriana. Placa duce la formarea depunerilor de tartru sau depunerilor de calciu, si acestea evolueaza in grave probleme dentare care in timp pot ajunge sa afecteze chiar inima si rinichii.

De aceea este bine sa verifici zilnic sanatatea dintilor catelului tau. Cum? Ridici usor buza de sus si verifici atent atat dintii de sus, cat si pe cei de jos. Aspecte care te pot ingrijora sunt:
- respiratia rau mirositoare a cainelui;
- faptul ca cainele schiauna cand mananca;
- cainele are gingii rosii sau scamoase;
- cainele are gingii sangerande;
- cainele are tartru sau depuneri de calciu sub forma unor depuneri galbene sau maronii pe dinti;
- cainele are dinti lipsa;
- orice aspect neobisnuit al gurii cainelui.

Este bine sa iti speli cainele pe dinti zilnic, sau macar o data pe saptamana. Ca sa tii minte sa faci acest lucru spala-ti cainele pe dinti dupa ce te speli si tu, ca sa nu uiti niciodata sa faci asta. Nu uita sa folosesti doar pasta de dinti speciala pentru caini, pentru ca altfel risti sa-ti imbolnavesti cainele. Periute pentru caini exista de multe forme, dar cea mai usor de folosit este periuta de dinti tip "deget". Aceasta este ca o caciula de cauciuc, cu striatii pe o parte, care se pune pe degetul tau. Cainele accepta mai usor acest tip de periuta si iti va fi mai usor sa-l speli pe dinti, mai ales ca, avand senzatia ca il speli cu degetul va avea o tendinta mai mica de a "mesteca" acest deget.

Nu uita ca daca nu te descurci cu periatul dintilor trebuie sa apelezi la veterinar.
Tags:  catel   spalat   dinti



Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici