animale de companie
Tags:  catel   baie   spalat

Baia cateilor

In cazul in care cainele tau este deja obisnuit sa faca baie, nu trebuie decat sa-l obisnuiesti cu o noua tehnica – aceea corecta. In cazul in care este incepator, ar trebui sa-l obisnuiesti pentru inceput sa stea in cada fara apa. Ai putea chiar sa te joci cu el acolo si sa-l recompensezi cu gustari.

Perie-l inainte sa-l uzi
Aproape toti posesorii de caini fac cateodata greseala sa-i faca baie cainelui inainte de a-i indeparta firele cazute din blana. Nu uita ca samponul doar curata: daca nu perii cainele in prealabil nu vei reusi sa il curati complet. Ba chiar s-ar putea sa-i incalcesti mai tare blana, iar data viitoare cand ii faci baie iti va fi mai greu sa-i indepartezi firele cazute.

Unde sa-i faci baie?
Cateii sunt mai usor de imbaiat – le poti face baie chiar si in chiuveta sau in ligheanul de rufe. Pentru un caine mai mare vei avea nevoie de o cada. Pentru a evita infundarea acesteia foloseste o sita pentru par la canalul de scurgere. Desigur, daca vremea o permite, ii poti face baie afara, in cada sau chiar in curte.

Samponul
Nu folosi sampon pentru oameni ca sa-i faci baie cainelui. Nivelul pH-ului este de obicei prea mare pentru pielea cainelui si in timp pot sa apara probleme. Foloseste un sampon pentru caini, potrivit pentru pielea sa. Cere sfatul medicului veterinar ca sa-ti recomande un sampon de calitate, care sa tina cont de blana cainelui.

Gata, acum poti sa-l speli!
Uda-l peste tot, mai putin capul
Samponeaza-i membrele din spate, coada si organele genitale
Apoi restul trupului, pieptul si picioarele din fata
Uda-l cu grija pe fata, capul si urechile. Acopera cu palma urechile ca sa nu intre apa inauntru. Samponeaza cu mare atentie aceste zone, deoarece chiar si sampoanele care nu provoaca lacrimi sunt neplacute pentru ochi
Clateste-l peste tot, si cand crezi ca l-ai clatit indeajuns
Clateste-l din nou

Stergerea
Dupa baie infasoara repede cainele intr-un prosop:
Ca sa nu raceasca, acopera repede cainele cu o patura sau un prosop. Sterge-i apoi fiecare parte a corpului.
Daca poti obtine o mana de ajutor, nu ezita – orice ajutor, cat de mic, conteaza.
Cativa stropi de apa, putin sampon si multa blandete – e tot ce ai nevoie ca sa-ti faci cainele sa arate si sa miroasa bine. Asta doar pana se va balaci din nou... 

http://www.pedigree.ro/articles/Caine/Ingrijire/Cainele+si+baia
 
Tags:  catel   baie   spalat


4 comentarii

crysssti - 22.07.2012
mda.................... lol k nu ii faci baie la 3 saptamani. al meu are 2 luni sh iam facut vaccinul akum jumatate de luna. sa dus la vecina sh akuma pute sh trb sai fac baie.!!! aaa cainele este pichinez. sh un sfat pt tine nul hranii cu biberonul pt k o sa se invete asa. dar inca vreo 1 saptamana tinoe cu biberonul apoi dai bobite iti recomand royal canin sau pedegree junior ;)

mada - 02.12.2010
normal baia se face dupa c ai trm c vaccinurile,in caz deti raceste si a facut azi un vaccin si maine ii trebuie antibiotic vaccinu respectiv nusi mai face efectul,am un catel d 3luni bichon si am trb vaccinurile p 26 si peste 2sapt ii fac prima baie (poti in timpu vaccinurilor dar sa-l ti l caldura ca sa nu raceasca) nu ai cum sa-l ti pana l 5luni se face bomba,catelul meu are 3luni si miroase,,,si-l mai sterg si p blanita cu servetel umed asa mi-a recomandat medicul vet

diana - 19.10.2009
salut mioara. Puii de catel nu trebuie sa faca baie inainte de 5 luni, pentru ca in perioada asta sunt foarte sensibili, fac vaccinurile si pot raci foarte usor. Chiar si dupa 5 luni este bine sa fii foarte atenta cand ii faci baie, sa fie facuta intr-un loc cald si fara curent. In nici un caz nu fa baie catelului tau de 3 saptamani.

mioara - 19.10.2009
vreau sa stiu la ce varsta fac prima baie pechinezii? am un pechinez de 3 saptamani care il hranesc cu biberonul. cand trebuie sa-i fac baie?




Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici