animale de companie

Bichon Maltez

Bichonul maltez este un cîine originar din partea vestică a Bazinului Mării Mediterane, înregistrat astăzi în Italia. Deşi numele său face referire la Malta, nu exista dovezi clare că ar proveni din această insulă. Este o rasă canină cu un aspect extrem de elegant, destinată în cea mai mare parte pentru agrement. Iubit de nobilime, a fost în trecut favoritul curţii regale engleze sub domnia Elizabetei I.

Bichonul maltez este un cîine de talie mică, viguros şi activ, amintind de cei folosiţi pentru vînătoarea de rozătoare. Corpul maltezului este lunguieţ şi se sprijină pe membre scurte, dar foarte solide. Are capul rotund, uşor aplatizat între urechi, bine proporţionat faţă de restul corpului. Ochii îi sînt mari raportat la dimensiunile capului, de culoare foarte închisă – adesea negri –, conturaţi cu negru, rotunzi şi foarte ageri. Urechile pot fi scurte, de forma unor triunghiuri, purtate erecte, dar se întîlnesc şi exemplare cu urechi mai lungi, purtate căzute în lateral şi acoperite de o blană lungă. Botul maltezului se termină cu o trufă neagră, indiferent de coloratura blănii. Coada sa are formă de suliţă. Fiind mai groasă la bază, dar destul de subţire către vîrf, purtată adesea uşor răsucită către spate. Părul acestui tip de bichon este în cele mai multe cazuri alb integral, dar izolat se pot întîlni şi exemplare cu blana sidefie, cafenie, cu mici pete luminoase roşcate sau cu nuanţe închise în jurul gurii. Blana este extrem de fină la atingere, deasă, catifelată şi este lăsată să crească cît mai lungă, motiv pentru care aceşti cîini vor purta adesea accesorii, cum ar fi clame, clipsuri, fundiţe, bentiţe. Lungimea blănii, dar şi culoarea foarte deschisă, fac ca îngrijirea ei să fie un proces dificil, constînd din descîlcire şi periere de două ori pe zi. Deşi se poate murdări uşor, nu este recomandat să i se facă baie de mai mult de două ori pe an.
Un bichon maltez nu depăşeşte, în medie, 25 cm şi nici 5 kg. Deşi este un cîine activ, nu are nevoie de spaţii extinse, căci oboseşte repede, astfel că viaţa chiar şi într-un apartament restrîns îi va fi foarte pe plac.

Bile negre:

    * foarte dificil de întreţinut
    * predispus la afecţiuni ale ochilor şi urechilor, de aceea acestea trebuie verificate periodic
    * deşi este robust, are oasele fragile, nu trebuie bruscat
    * nerecomandată folosirea lui pe post de cîine de pază
    * nu trebuie lăsat nesupravegheat

http://cel-mai-bun-prieten-al-omului.blogspot.com/

O pisicuta si 2 motanei jucausi
O pisicuta si 2 motanei jucausi si dornici de afectiune isi cauta o noua casuta. Motaneii au 4-5 luni si isi fac singurei nevoile la litiera. Au nevoie de un nou camin care sa le ofere atentie si iubi...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: