animale de companie
Tags:  catel   canicula

Cateii si canicula

Vara trebuie sa fie un anotimp al distractiei atat pentru noi, cat si pentru prietenii nostri necuvantatori. La fel ca noi, cainii sunt afectati de canicula. Temperatura corpului este foarte greu de reglat in timpul perioadelor de canicula deoarece cainii nu transpira. Singura modalitate de a regla temperatura corpului este respiratia accelerata. Deshidratarea poate duce la un soc cardiac in cateva minute. Trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi pentru a va proteja cainele pe perioada verii.
In primul rand, nu-l lasati niciodata in masina. Dati-i apa foarte des. Lasati-l in cea mai racoroasa camera din casa. Instalati un ventilator in camera. in caz ca il lasati singur, nu uitati sa-i umpleti un vas mare cu apa proaspata. O baie cu furtunul poate, de asemenea, sa il racoreasca. in cazul in care cainele dumneavoastra are blana deasa si lunga, este indicat sa il tundeti, insa atentie: nu-i scurtati prea mult blana pentru ca si catelul poate face insolatie. Cainii grasi sunt mai sensibili la insolatie. De aceea este bine sa incercati sa reduceti ratia zilnica de hrana, sa o faceti mai usoara si sa nu fortati catelul sa manance.

Cum stim daca trebuie sa chemam veterinarul
Dificultatile de respiratie, pierderea poftei de mancare, letargia sunt doar primele simptome care ar trebui sa va faca sa apelati urgent la un medic veterinar pentru a va salva cainele. Este important ca animalelor de companie sa li se administreze vaccinurile anuale si tratamentul regulat de deparazitare in timpul verii. Trebuie sa verificati regulat si daca au pureci sau capuse, deoarece acestea sunt mai des intalnite pe vreme calduroasa. Veterinarul va poate sfatui cu privire la tratamentele pe care trebuie sa le aplicati catelului dumneavoastra.

http://www.elady.ro/articole/Animale-de-companie/Cum-sa-ne-protejam-cainele-de-caldura.html


Vara trebuie sa fie un anotimp al distractiei atat pentru noi cat si pentru amicii nostri patrupezi. La fel ca noi, cainii sunt afectati de canicula si insolatie.

In timpul perioadelor de canicula temperatura corpului este foarte greu de reglat deoarece cainii nu transpira.
Singura modalitate de a regla temperatura corpului este respiratia accelerata.
Deshidratarea poate duce la un soc cardiac in cateva minute.

Iata cateva sfaturi pentru a va proteja cainele pe perioada verii:

1. Nu lasati niciodata cainele in masina. La soare, temperatura poate urca rapid pana la 70 de grade.
2. Dati-i apa foarte des.
3. Lasati-l in cea mai racoroasa camera din casa.
4. Instalati un ventilator in camera.
5. In caz ca il lasati singur nu uitati sa-i umpleti un vas mare cu apa proaspata.
6. Un dus cu furtunul poate deasemenea sa il racoreasca.
7. In cazul in care cainele dumneavoastra are blana deasa si lunga este indicat sa il tundeti insa atentie: nu-i scurtati prea mult blana pentru ca patrupedul poate face insolatie.
8. Cainii grasi sunt mai sensibili la insolatie. Incercati sa reduceti ratia zilnica de hrana.

Ce trebuie sa ne alerteze?
Dificultati de respiratie, pierderea poftei de mancare, letargie sunt doar primele simptome care ar trebui sa va faca sa apelati urgent la un medic veterinar pentru a va salva cainele.


http://www.ele.ro/Cainele_si_canicula_--a6748.html
Tags:  catel   caniculaAjutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: