animale de companie
Tags:  hrana   rozatoare   veverite degu

Ce mananca veveritele Degu

Este destul de dificil sa ii oferi veveritei Degu din casa ta hrana pe care o veverita Degu ar consuma-o in salbaticie. Cum poti face insa ca veveritele tale Degu sa nu duca lipsa de nimic din punct de vedere alimentar?

Mancarea cumparata din comert trebuie sa fie 50% hrana pentru porcusorii de Guineea amestecata cu 50% hrana pentru chinchila. Pe langa aceasta hrana veveritele Degu au nevoie de morcovi, frunze proaspete de papadie, fan, si o cantitate destul de mare de lucerna proaspata. O data la 3-4 zile ii poti oferi veveritei Degu cateva seminte de flaorea soarelui crude si nesarate, jumatate de aluna nesarata si neprajita sau, si mai rar, o boaba de porumb uscat.

Hrana compusa din amestecul de hrana pentru chinchila si hrana pentru porcusorii de Guineea reprezinta baza alimentara zilnica pentru veveritele Degu, deci nu trebuie sa le lipseasca niciodata. Morcovii sunt esentiali pentru sanatatea dintilor veveritelor Degu, si in plus le ofera vitamina C, reprezentand si o componenta proaspata  a hranei lor zilnice. Fanul si lucerna sunt oferite veveritelor Degu pentru ca ele contin proteine si anumiti nutrienti speciali de care corpul veveritelor Degu are nevoie. Alunele si semintele de floarea soarelui constituie adevarate delicatese pentru veveritele Degu, pe care nu le vor consuma zilnic, ci doar la cateva zile.

In salbaticie veveritele Degu pot supravietui fara sa bea apa o perioada mai multa de timp, dar este bine ca in captivitate sa aiba mereu la dispozitie apa proaspata.

Ce sa NU ii dai veveritei Degu sa manance?
Nu ii oferi niciodata veveritei Degu hrana ce contine zahar. veveritele Degu nu pot metaboliza zaharul si devin diabetice, urmand sa moara daca primesc hrana dulce, ca fructele sau stafidele.

Nu ii oferi veveritei coaja sau partile verzi ale cartofului, pentru ca ele sunt toxice pentru veveritele Degu.

Fii sigur ca nu ii dai veveritei prea multe alimente bogate in carbohidrati, cum ar fi porumbul. Poti sa dai veveritei foarte rar cate o boaba de porumb uscat, dar ai in vedere ca veveritele Degu nu consuma in salbaticie hrana pe baza de carbohidrati, deci organismul lor nu este obisnuit cu acestia. De aceea, daca nu te poti obisnui sa nu iti rasfeti veveritele Degu prea mult cu delicatese poate e mai bine sa iti iei alt animal de casa.

Veveritele Degu nu vor  manca toata hrana pe care le-o oferi. Ele vor manca doar pana se vor satura. De asemenea ele pot ingropa sau ascunde jumatatea de aluna oferita drept rasfat, pentru a o consuma mai tarziu. Comportamentul este specific veveritelor care traiesc in libertate si care isi fac provizii pentru iarna in acest mod.
Tags:  hrana   rozatoare   veverite degu


2 comentarii

Florentina Chifu - 09.02.2015
Gradul de civilizatie al unui popor se observa dupa cum isi trateaza animalele.

calofir stefania - 28.05.2014
este foarte lunggggggggggggggggggggggggggggggggggg


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: