animale de companie
Tags:  rozatoare   iepuri

Ce trebuie sa stim despre iepurii de casa

Iepurii devin animale de companie din ce in mai iubite. Animale sociale, active si jucause, ei sunt animale ideale de companie pentru proprietarii responsabili. Speranta de vioata a iepurilor de casa variaza intre 5 si 15 ani.

Avantaje si dezavantaje ale cresterii iepurilor de casa
- Iepurii sunt animale sociabile, usor de imblanzit, care trebuiesc ingrijite cu blandete.
- Iepurii sunt jucausi si e distractiv sa-i privesti.
- Fiind animale sociale, iepurii au nevoie sa se joace mult cu stapanul sau cu alti iepuri pentru a fi fericiti. Iepurii au nevoie de timp de joaca in afara casei  si de exercitii zilnice
- Iepurii nu sunt usor de ingrijit. Este nevoie de multa munca pentru a avea grija de un iepure.
- Mancarea speciala pentru iepuri nu este suficienta. Ei au nevoie de fan de buna calitate si de o mare varietate de fructe, legume si verdeturi proaspete.
- Iepurii pot fi invatati sa faca la olita.
- Iepurii trebuie sa rontaie, deci le trebuiesc multe jucarii care pot fi rontaite, iar locurile in care au voie sa se joace trebuie sa fie protejate impotriva tendintei lor de a rontai.
- Iepurii au nevoie de custi destul de mari. De asmenea, e mai bine sa fie tinuti in interiorul casei, unde pot fi mai sociali cu memebrii familiei, vor fi in siguranta fata de animalele pradatoare si fata de vremea extrema.
- Pentru ca sunt animale destul de tacute, iepurii nu sunt animalele ideale pentru copii mici foarte activi, care pot sa nu fie destul de atenti cand ii ridica in brate sau cand se joaca cu ei.
- Iepurilor le place sa stea in apropierea oamenilor dar nu le place sa fie tinuti in brate.
- Iepurii pot avea nevoie si de ingrijirea veterinarului, ceea ce poate fi destul de scump. Iepurii ar trebui castrati la o varsta mica de catre un medic veterinar priceput in interventii chirurgicale la iepuri si e posibil sa trebuiasca vaccinati.
- Mirosul urinei iepurelui este destul de puternic, asa ca va trebui sa curatati des olita. Castrarea poate ajuta la reducerea mirosului. Urina iepurelui este bogata in calciu si poate lasa urme albe pe olita care, cand se usuca, pot fi greu de curatat (otetul va va ajuta in aceasta problema).

Tags:  rozatoare   iepuri


7 comentarii

turca andrei - 24.05.2012
este frumos iepurile

luminita - 11.10.2010
Buna, ma intereseaza un mod de a-l invata pe iepurasul meu de angora, care este pui, sa faca la olita :-)multumesc.

ela - 17.09.2009
Da, iepurii beau apa. Trebuie sa-i oferi iepurasului tau apa proapspata zilnic, altfel el poate muri.

Jessica popa - 15.09.2009
Iepurii beau apa?

Ilinca - 04.08.2009
bune sfaturi.

CORINA PODARU - 22.06.2009
CE MANANCA?BEAU APA?

calin anisoara - 30.08.2008
perfect
Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: