animale de companie
Tags:  specii   pesti   acvariu   apa dulce

Channa stewartii - Pestele Cap de Sarpe Auriu

Pentru cei ce vor sa afle mai multe informatii despre speciile de pesti de apa dulce din zonele asiatice iata cateva indicii despre Pestele Cap de Sarpe Auriu

Numele speciei 
Channa stewartii

Sinonim
Ophiocephalus stewartii

Numele obisnuit
Pestele Cap de Sarpe Auriu

Familia
Channidae

Ordinul
Perciformes

Clasa
Actinopterygii

Marime maxima
25 cm

Mediu
Apa dulce

Origini
Brahmaputra (cursul superior, mediu si inferior), bazinul raurilor din India si Bangladesh, si bazinul raului Gange din Sudul si Sudestul Nepalului.

Temperament
Pradator

Poate fi crescut alaturi de
Alti pesti din specia sa (Pestele Cap de Sarpe Auriu). Nu trebuie tinut in acelasi acvariu cu pesti mai mici de 2/3 din marimea Pestilor Cap de Sarpe Auriu.

Parametrii apei
Temperatura 22-28˚C
pH 6-7.5

Amenajarea acvariului
Channa stewartii (Pestele Cap de Sarpe Auriu) trebuie tinut intr-un acvariu cu miscari reduse ale apei si cu cateva plante. Acvariul trebuie sa contina si cateva ascunzatori. Channa stewartii (Pestele Cap de Sarpe Auriu) poate tolera nivel redus de oxigen in apa, pentru ca acest peste respira aer inca de la o varsta frageda. Cu atat mai mult, daca li se va ingradi accesul la suprafata apeiei vor muri sufocati, asemeni tutrori pestilor Cap de Sarpe.

Hranirea

Channa stewartii ( Pestele Cap de Sarpe Auriu) prefera hrana vie

Inmultirea
Channa stewartii (-Pestele Cap de Sarpe Auriu) construieste un cuib in care sunt depuse ouale. Ambii parinti isi pazezc copiii de pericole.
Tags:  specii   pesti   acvariu   apa dulce


1 comentarii

tudose andreea - 11.11.2010
vreau sa aflu multe lucriri despre pesti.si imi place


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: