animale de companie
Tags:  rozatoare   chinchila

Cum imblanzesti o chinchila?

Ti-ai luat o chinchila dar ea se teme de tine si pare mereu stresata? Este si normal sa fie asa. Ea nu te cunoaste, nu are de ce sa aiba incredere in tine. Cum sa faci ca chinchila ta sa nu se mai teama si sa te lase sa o mangai fara a fi stresata? Urmeaza exact pasii de mai jos:

1. Lasa chinchila sa se obisnuiasca cu noul mediu in care traieste: cu casa ta, cu cusca, cu tine si familia ta. Ofera-i destul timp pentru asta in care sa interactionezi cu ea cat mai putin.

2. Misca-te incet si vorbeste usor in jurul chinchilei, pentru a nu o stresa.

3. Incercarile de interactiune cu chinchila sa se intample doar seara, pentru ca atunci chinchila este activa si mai receptiva la ceea ce se intampla in jurul ei.

4. Cand chinchila s-a mai obisnuit cu noua locuinta stai langa cusca, ca ea sa se obisnuiasca si cu prezenta ta.

5. Apoi ofera-i chinchilei o delicatesa din mancarea care ii palce cel mai mult prin gratiile custii.

6. Cand chinchila incepe sa manace din mana ta ofera-i delicatesa prin usa deschisa a custii.

7. Apoi aseaza mancarea in mana in asa fel incat chinchila sa se suie cu labutele in palma ta ca sa poata manca gustarea.

8. Cand chinchila e dispusa sa faca asta fara sa se teama aseaza mancarea pe antebrat, in asa fel incat chinchila sa trebuiasca sa ti se suie in palma ca sa manance mancarea.

9. Apoi apleaca-te deasupra custii si convinge cu ajutorul delicateselor chinchila sa ti se urce in brate.

10. Cand chinchila ti se urca in brate este gata si sa fie mangaiata. Aseaza usor mana pe spatele ei, ca sa nu o sperii.

11. Invata chinchila sa coboare la loc in cusca de una singura, dupa ce i-ai dat o gustarica buna.

Sfaturi utile
Schinchilele de 3-4 luni vor fi mult mai usor de imblanzit decat chinchilele adulte.

Chinchilele trebuie sa primeasca o hrana bogata si variata pe langa micile delicii pe care i le oferi ca sa o imblanzesti.

Foloseste multe delicatese ca recompensa si ca sa ademenesti chinchila.

Nu trece niciodata la pasul urmator din imblanzire daca ea nu se simte inca in siguranta in efectuarea pasului anterior.

Nu lasa chinchila libera in casa pana nu este imblanzita.

Tags:  rozatoare   chinchilaAjutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: