animale de companie
Tags:  catel   pui

Cum sa ai grija de puii de catel

Va prezentam cateva sfaturi legate de cresterea puilor de catel. Ne vom referi in continuare nu la problemele tipice ci mai degraba la acele incidente care trebuie sa reprezinte un semnal de alarma. Puii vomita destul de repede si din cauze multiple: mersul cu masina, un efort fizic mai mare sau pur si simplu calitatea mancarii pot determina o astfel de reactive. Voma se poate produce si din cauza infestarii cu paraziti dar si ca un simptom al unei boli infectioase. Pentru a determina cauza exacta cel mai bine este sa va prezentati la veterinar, mai ales daca voma dureaza mai mult de o zi sau este insotita de febra si diaree.

De asemenea, este posibil sa apara lipsa apetitului care se poate datora stressului despartirii de mama. In aceasta situatie este bines a incercati sa ii dati o hrana umeda recomandata pentru varsta puiului. Este bine sa nu ii dati lapte, acesta fiind mai greu digerat de stomacul puiului, mai ales daca a trecut perioada de intarcare.
O situatie comuna in care poate sa apara atat voma cat si lipsa apetitului este ingestia unor corpuri straine. Astfel, va recomandam sa supravegheati cu atentie puiul sis a nu permiteti inghitirea unor corpuri straine. Daca stiti sau suspectati ca s-a produs un astfel de incident, prezentati-va de urgent la veterinar, ocluziile intestinale putand pune in pericol viata puiului.
Este stiut ca in primele luni de viata, pana la terminarea schemei de vaccinare se recomanda ca puiul sa nu fie scos din casa. Aveti insa grija, la prima iesire, nu fortati puiul si evitati o plimbare prea lunga. Pernutele de la labutele acestuia sunt foarte sensibile si se poate rani.

Va recomandam, de asemenea, sa aveti in casa un unguent cu antibiotic, indicat de medicul veterinar. Acesta se dovedeste util in cazul ranilor sau zgarieturilor mai adanci, evitand astfel infectarea zonei respective.
Este posibil sa constatati ca puiul dumneavoastra se scarpina destul de des. Verificati blanita iar in cazul in care descoperiti paraziti consultati veterinarul care va va recomanda un produs ce poate fi utilizat la varsta lui. O alta cauza a scarpinatului o poate constitui alergiile la mancare, matreata sau diferite eczeme care sunt diagnosticate de catre medical veterinar.

Este de importanta deosebita, atat pentru sanatatea puiului cat si pentru a dumneavoastra, sa mentineti un contact strans cu medicul veterinar si sa ii urmati indicatiile. In felul acesta va veti putea bucura pe deplin de puiutul dumneavoastra si il veti urmari transformandu-se intr-un caine adult sanatos si dornic de joaca.

http://www.animalpedia.ro/ingrijirea-puilor-de-caini/
Tags:  catel   pui


2 comentarii

georgiana - 29.03.2012
la cate zile ii da ochii unui catel??

anonim - 02.02.2011
va rog sa spuneti de cate ori pe zi se due cainele pui la plimbare bichon bolognese?
Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: