animale de companie
Tags:  catel   ingrijire   prietenie

De ce sa NU oferi un catel cadou de Craciun

Crezi ca ai gasit cadoul ideal de sarbatori? Doresti sa oferi cadou intr-o cutie mare si frumoasa un catelus mic si dragalas? Pare a fi cadoul ideal, dulce si delicat, dar daca asta e cadoul tau de Craciun mai bine te gandesti din nou!

Sa oferi un catel cadou de Craciun nu este cea mai buna solutie nici pentru catel, nici pentru viitorul lui stapan. Sa vedem impreuna de ce e bine sa nu cumperi cuiva drept cadou un caine.

In primul rand pentru ca probabil persoana careia doresti sa-i faci acest cadou nu-si doreste un caine, sau nu-l doreste acum. Vei spune ca nu e adevarat, ca stii sigur ca el sau ea isi doreste un caine. Daca persoana careia vrei sa-i oferi cadou un catel si-ar dori un companion si-ar fi cumparat singura catelul. Poate doreste un catel, dar nu in acest moment. Daca nu are deja un catel inseaman ca inca nu e timpul pentru el, iar daca are un catel inseamna ca poate nu-si doreste un al 2-lea.

Catelul drept cadou pentru copii
Copiii isi doresc foarte mult sa primeasca un catel de ziua lor sau de Craciun, dar de cele mai multe ori ei nu constientizeaza ca trebuie sa-l ingrijeasca si sa fie responsabili fata de acesta. De cele mai multe ori un animal devine in timp responsabilitatea parintilor, asa ca fii foarte atent si incearca sa nu daruiesti un catel unui copil care nu este al tau decat daca parintii au fost de acord. Daca doresti sa daruiesti un catel copilului tau fii sigur ca partenerul/partenera ta de viata este de acord, si ca ai verificat cu atentie informatiile referitoare la cresterea cainilor. Alege rasa cainelui in functie de marimea casei tale, de faptul daca ai sau nu o curte, de cat de multa miscare zilnica si exercitii iti permiti sa-i oferi catelului, de posibilitatile tale financiare si de multe alte aspecte.

Si daca un catel e cadoul ideal?
Daca persoana careia vrei sa-i oferi un catel chiar isi doreste unul exista inca motive pentru care sa nu-i oferi de Craciun un cadou-catel. De cele mai multe ori cel care primeste catelul se va bucura, dar il va abandona apoi in mijlocul entuziasmului de Craciun si a primirii celorlalte cadouri. Daca doresti cu adevarat sa oferi cadou un catel cumpara persoanei respective o carte despre ingrijirea cainilor sau o zgarda pentru catel si spune-i ca o vei insoti cand va dori si vei achita catelul pe care ea il va alege. Este bine ca viitorul proprietar sa aleaga singur si responsabil catelul pe care va dori sa-l ingrijeasca, pentru ca ingrijirea unui catel este o decizie de mare responsabilitate si este bine sa fie luata in cunostinta de cauza si nu ca rezultat a unor intamplari neasteptate, cum ar fi primirea unui cadou de Craciun mai neobisnuit.
Tags:  catel   ingrijire   prietenieAjutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: