animale de companie
Tags:  proverbe   expresii   pisica

Expresii si proverbe cu pisici

Caracteristicile principale ale pisicii si anume dovezile ei de tandrete si comportamentul uneori schimbator sunt exprimate excelent intr-o cunoscuta arie de opera:”Da, mult dragute sunt pisicutele lingusitoare, care te inconjoara cu labute de catifea; dar vai ce te sperii, cand in locul lor vei simti dintr-o data gheare de tigru.”

Daca cineva asculta o muzica care ii displace, o califica drept  ”muzica de pisici’, intelegand prin acesta, dupa cum s-a mai aratat  „concertul " pe care il fac motanii in timpul luptei dintre ei..

De asemeanea, este foarte cunoscuta expresia ”te-ai spalat ca o pisica”. Se stie ca pisica in timpul curateniei corporale face econimie de apa; isi umezeste labutele cu saliva si sterge cu ele blana. Expresia se foloseste pentru acei oameni care se spala pe fata doar superficial. Comporatia nu este prea nimerita, deoarece pisica se spala totusi cu multa perserverenta.

In unele expresii, chiar in basme,se preamareste inteligenta si viclenia pisicii, ca in   „Motanul incaltat ”in care motanul siret face din feciorul morarului un om bogat.

Luptele pisicilor pentru apararea teritoriului lor, a dat nastere expresiei „cearta de pisici”.Aceste expresie se foloseste cand oamenii se certa fara un motiv serios.

Expresia ”prefacut ca o pisica” se bazeaa pe incapatanarea si pe felul schimbator de a fi al pisicii.

Pentru oamenii care se invart mult in jurul unei probleme fara sa o rezolve, se spune ca „se invart ca pisica in jurul oalei cu smantana”.

Tags:  proverbe   expresii   pisica


12 comentarii

sara - 12.12.2011
oribil acest site yo kaut expresii si voi?? prosti:*

anonim - 09.12.2011
pisici luptandu-se, huuuuia :))

tarmure - 24.11.2011
sunt nepotul lui Traian Basescu si daca ii spun va face lege sa nu faceti asta ati inteles deci suntem ok da sau nu sa-mi ziceti cay mai repede

tarmure - 24.11.2011
sunteti niste criminali asa oameni ca voi nu am m-ai vazut niste criminali ascultati ce spun criminali asa sunteti voi deci va rog nu faceti asta s-au sunteti morti si voi auziti bine ce spun ok

tarmure - 24.11.2011
daca faceti asta dumnezeu va face la fel cu voi veti vedea

tarmure - 24.11.2011
nu faceti asta este si el ca si voi oameni o fiinta pe care a lasato dumnezeu daca ati fi in cazul lor ce ati face ce vedeti este ca si voi desteptilor

tarmure - 24.11.2011
nu faceti asta

Razvan - 24.11.2011
NU VREAU SA FIE OMORATI CAINII CHIAR DACA SUNT VAGABONTI FIINDCA SI EI SUNT UN SUFLET

Alex - 04.05.2011
va rog sa fs futt

fjnfyun - 27.03.2011
ymkn
Pagina 1 2


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: