animale de companie
Tags:  boli   pisica

Ingrijirea sanatatii pisicilor. Bolile pisicilor

Ingrijirea sanatatii pisicilor are o mare importanta. In cazul unor tulburari mai serioase trebuie consultat medicul veterinar, care va pune diagnosticul corect si va prescrie tratamentul cel mai adecvat. Pentru tratamentul bolilor pisicilor stau la dispozitie o serie de medicamente si vaccinuri eficace. Sansele de reabilitare sunt cu atat mai mari cu cat tratamentul incepe mai devreme.

Jigodia pisicilor
Dintre bolile infectioase mai importanta este jigodia pisicilor (panleucopenia), provocata de un virus. Profilaxia bolii consta in vaccinarea pisicilor. Prima vaccinare se face la varsta de 12 saptamani. Boala debuteaza prin lipsa vioiciunii, diaree si voma. Agentul patogen produce o tulburare functionala a maduvii oaselor si a ganglionilor limfatici, astfel incat are loc scaderea globulelor albe din sange (leucopenie).

In regiunile in care s-au semnalat cazuri de turbare se poate efectua si vaccinarea antirabica la pisici. Inainte era raspandita si tuberculoza la pisici dar de cand aceasta boala a fost asanata in efectivele de bovine, frecventa ei a scazut foarte mult la pisici.

Parazitii interni ai pisicii
In cazul suspiciunii de paraziti interni este necesar un examen veterinar amanuntit si un tratament adecvat. Dintre tenii cel mai adesea se intalneste Taenia Taeniaeformis ( cu cap mare si o lungime de 15 - 16 cm) si Dipylidium Caninum ( cu cap mic si o lungime de 10 - 40 cm). Dintre viermii cilindrici apare frecvent ascaridul Toxocara Cati, cu o lungime de circa 4 - 8 cm. Pisicile pot fi infectate si cu toxoplasme, acestea producand inflamarea sistemului nervos.

Parazitii externi ai pisicii
Puricii si paduchii paraziteaza rar pisicile deoarece acestea isi curata cu grija blana si distrug sistematic insectele.
Tags:  boli   pisica


1 comentarii

cori - 10.11.2010
ce se intampla daca un copil bea apa din farfuria cainelui,care sta afara si nu este deparazitat
Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: