animale de companie

Papagalul Ara

Originar din America de Sud, zona estică a statului Panama, nord-vestul Columbiei şi estul Anzilor, papagalul Ara Ararauna este una dintre cele mai populare păsări crescute în captivitate. Datorită faimosului său colorit, abilităţii sale de a reproduce cuvinte şi caracterului său afectuos, el este îndrăgit de un număr foarte mare de persoane. Papagalii Ara tineri, crescuţi de om, sînt foarte uşor adaptabili, socializarea lor începînd la o vîrstă fragedă.
Sînt inteligenţi, uşor de crescut, jucăuşi şi deosebit de vorbăreţi, motiv pentru care nu este bine să fie lăsaţi prea mult singuri. În caz contrar, ei încep să ţipe după partenerul de conversaţie. Ara albaştri-aurii sînt unii dintre cei mai mari papagali şi au o culoare albastru marin la suprafaţă şi aurie dedesubt, cu o lungime de aproximativ 90 de centimetri.

Fruntea şi creştetul capului sînt verzi. Zona din jurul ochilor, obrajii, extremităţile spre urechi şi gît sînt albe, cu cîteva linii negre, ce urcă spre frunte. Irisul este galben, iar ciocul negru cu puncte gri-negre. Femelele au o alură mai suplă decît masculii, fruntea lor avînd o ţintă brun-verzuie. Puii se aseamănă cu adulţii în privinţa coloritului, cu deosebirea că irisul lor este brun. Hrana papagalilor este una constituită din fructe şi legume – pere, mere, prune, banane, morcovi, alune, nuci şi seminţe de floarea-soarelui, precum şi granule speciale.

Baia sau duşul sînt vitale pentru menţinerea penajului, păsările putînd să fie stropite şi apoi lăsate să se usuce într-o cameră caldă sau la soare. Papagalul Ara este o pasăre longevivă, el putînd trăi pînă la 50 de ani. Dintre bolile cele mai frecvent întîlnite la aceştia amintim psitocoza, boli ale rinichilor, guta, aspergiloza, sindromul ghearei contractate la pui, dar şi infecţii bacteriene, virale şi datorate ciupercilor.

http://www.evenimentul.ro/articol/papagalul-ara-galben-albastru.html



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici