animale de companie

Papagalul cu mustata

Origine:
Dat fiind faptul ca exista 8 specii, ele sunt raspandite prin: Indonesia, nordul Indiei, estul Pakistanului, Nepal, sudul Chinei, Bangladesh, Tailanda, Burma si Java. Ele traiesc in grupuri nomadice de 15-50 de pasari, in paduri si copaci josi. Sunt pasari foarte galagioase tacand numai cand se hranesc.

Caracteristici:
Masculul are capul gri spre albastru, pe frunte are o banda neagra,  barba neagra, pieptul rozaliu, partea de jos a burtii verde albastriu, spatele este verde, aripile verzi galbui, coada verde cu albastra iar ciocul este rosu.
La femela totul este asemenea ca la mascul cu dierenta ca culorile sunt mai mate iar ciocul este negru
La pui ciocul este rosu dar se va colora dupa cam o luna negru.  Dupa aproximativ un an se va colora la mascul in rosu. Coloritul final il vor primii la 18 luni
Au o lungime de circa 33 cm
Aripile intinse au intre 158 – 203 mm
Talia este intre 159 - 227  mm
Fac intre 3 – 5 oua de 29.5x24.2 mm

Specii:
Psittacula alexandri alexandri (Linné 1758)
Psittacula alexandri fasciata (P.L.S. Müller 1776)
Psittacula alexandri major (Richmond 1902)
Psittacula alexandri cala (Oberholser 1912)
Psittacula alexandri perionca (Oberholser 1912)
Psittacula alexandri abotti (Oberholser 1919)
Psittacula alexandri dammermani (Chasen und Kloss 1932)

Determinarea sexului:
 Determinarea sexului se face foarte simplu, deoarece masculii au ciocul rosu iar femelele il au negru. Singura dificultate poate aparea daca pasarile au pana la un an deoarece acestea au ciocul complet negru.

Spatiul de trai / colivia:
Nu este indicat sa fie tinut in colivie. Volierele este indicat sa fie din metal iar sarma trebuie sa fie ceva mai tare (volierele mele au fost la inceput din sarma pait pe care au ros-o fara probleme).  Masurile minime ale unei voliere trebuie sa fie de 3X1 si 50x2 m pentru o pereche. Temperatura minima la care au voie sa fie expusi este de minim 5 grade. De asemenea le place foarte mult sa roada si sa faca baie, mai ales sa ii ploaie, de aceea este indicat sa aiba cat mai multe crengi din material moale (salcie) in colivie si o cadita pentru baie nu are voie sa lipseasca.
Cuibul trebuie sa aiba un minim de 60 x 100 x 50 cm LxLxI iar gaura de intrare sa fie de minim 8 cm. In volier este bine sa aveti pe jos rumegus si alte materiale din care isi pot construi cuibul.

Reproducerea:
 Este indicat ca perechea sa fie tinuta singura in voliera. Femela cloceste singura iar in acest timp este hranita de catre mascul. Sunt apti de reproducere dupa 2 ani iar reproducerea se face o singura data pe an. Fac intre 3 – 5 oua, perioada incepand din Decembrie – Ianuarie iar clocitul prin Februarie.Perioada de incubatie este de circa 23 de zile. Pui parasesc cuibul dupa 6-7 saptamani si devin independenti 2 saptamani mai tarziu.

http://www.papagalul.ro/

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici