animale de companie

Papagalul Jako

 Papagalul gri african este foarte raspandit in Africa de Vest, in zona deltei Nigerului, in Camerun si Gabon. Locurile preferate ale acestei specii sunt padurile de mangrove. In prezent, se cunosc doua subspecii: papagalul gri african de Congo si papagalul gri african Timneh. In Europa, denumirea populara a papagalului gri african este JAKO, nume dat de marinarii portughezi.

Descriere
Papagalul gri african are lungime de 33-40 cm, deschiderea aripilor de 45-50 cm si cantareste 450 - 550 grame. Femela este mai mica decat masculul, cu gatul mai subţire si mai lung.
Coloritul lor, cu excepţia cozii rosii, nu este prea viu, dominand nuanţele de cenusiu si cenusiu-masliniu. Ciocul incovoiat, de culoare gri inchis, il ajuta sa sparga nuci si seminţe, precum si la caţarat. Papagalii gri africani sunt pasari longevive, atingand varsta de 65 ani.

Hranire
 In libertate Jako se hraneste cu seminţe, fructe de padure si mei. In captivitate, se recomanda ca dieta zilnica sa fie completata cu fructe proaspete (mere, ananas, kiwi, mango) si legume (morcovi, conopida). Aceste pasari ajung la greutatea normala in jurul varstei de 4-5 ani, in primul an de viaţa crescand in greutate cu aproximativ 50g.

Colivia
Acesti papagali au nevoie de o colivie spaţioasa, asezata intr-un loc bine luminat, ferit de curent. Deasemenea colivia trebuie sa fie de buna calitate si foarte rezistenta.
Recipientele pentru apa si hrana se curaţa cu apa fierbinte, se clatesc bine si se umplu zilnic.

Caracteristici
 Papagalul gri african este o pasare foarte socialbila, avand nevoie fie de compania stapanilor, fie de cea a unei perechi. Un papagal JAKO este combinaţia perfecta intre frumuseţe si inteligenţa. Este foarte apreciat de iubitorii de pasari datorita capacitaţii sale de a invaţa sute de cuvinte si melodii, fiind considerata cea mai galagioasa dintre pasari. Papagalul gri african este o pasare usor de intreţinut care accepta cu mare placere compania omului.

http://www.papagali.info/papagali.php



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici