animale de companie
Tags:  specii   pesti

Pestele Curcubeu - Melanotaenia boesemani

Pestele Curcubeu se gaseste in libertate in Sud-Estul Asiei, in zona Lacurilor Ajamaro si Aitinjo din regiunea Vogelkop Peninsula, in Irian Jaya, si in Indonesia.

Pestele Curcubeu este un peste de acvariu special, facand parte din categoria speciilor de pesti pe cale de disparitie. Poluarea si exploatarea incorecta a resurselor acvatice a adus specia acestor minunati pesti in pragul pericolului de a nu mai putea sa existe in libertate. Aveti asadar in vedere acest aspect atunci cand procurati un peste Curcubeu si alegeti sa-l luati doar de la crescatori omologati, si nu de la persoane care se ocupa cu braconajul sau cu vanzarea ilegala a pestilor exotici capturati in libertate.

De asemenea aveti in vedere ca pentru cresterea acestei specii este nevoie de pricepere si seriozitate. Imperecherea ei cu alte specii duce la indepartarea caracteristicilor specifice unei specii pe care natura a creat-o in mii de ani: Pestele Curcubeu.

Atunci cand vedeti un Peste Curcubeu in magazin, in pet-shop, el arata probabil complet neimpresionant. Este de un gri argintiu banal si nu-ti atrage atentia cu nimic...Luati-l insa acasa si acordati-i rabdare si interes. Schimbati-i des apa, oferiti-i multa curatenie, hrana diversificata ( care sa includa hrana vegetala), si fiti sigur ca pestele este un specimen de calitate. Veti avea ocazia sa vedeti niste combinatii de culori incredibile, care va vor adeveri numele Pestelui Curcubeu.

Pestii Curcubeu sunt innotatori activi si sunt foarte pasnici. Atunci cand primesc mancare o fac sa dispara cu viteza fulgerului. Se rotesc in jurul ei, se reped si o inghit, dupa care se scufunda iar in doar cateva secunde. Pestii Curcubeu sunt pasnici, pot fi combinati cu alte specii pasnice si se impaca bine cu acestea. Ei nu innoata in bancuri ca Tetra, de exemplu, ci in perechi sau in grupuri mici pentru perioade scurte de timp. Masculul poate avea rar un comportament mai teritorial  fata de ceilalti Pesti Curcubeu, dar fara ca acesta sa degenereze in conflicte violente. Aveti in vedere ca pestii Curcubeu au obiceiul sa mai sara din acvariu asa ca folositi un acvariu acoperit.
Tags:  specii   pesti


2 comentarii

Riana - 21.12.2011
Imi place, dar trebuie si pe intelesul copiilor pentru portofoliu...

anisoara - 12.05.2009
vreau info
Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: