animale de companie
Tags:  pesti   acvariu   amenajare

Pregatirea unui acvariu mic pentru pestii

Pentru incepatorii care isi doresc un acvariu de apa dulce nu este recomandat sa aleaga un acvariu pentru pesti tropicali. Motivele pentru aceasta alegere ar fi faptul ca este mai dificil sa pastreze parametrii apei stabili intr-un acvariu de dimensiuen mica, si in plus, un acvariu mic limiteaza in mod drastic numarul de pesti tropicali pe care ii pot creste.

Totusi, multi incep cu un acvariu mic, de aceea le vom oferi cateva sfaturi pentru a le creste sansele de reusita in cresterea pestilor tropicali. Pentru inceput este nevoie de un acvariu ale carui dimnesiuni se cer a fi cat mai mari cu putinta, desi alegeti sa aveti un acvariu mic. Cu alte cuvinte, daca aveti posibilitatea sa alegeti intre 3 acvarii mici cu dimensiuni diferite alegeti-l pe cel mai mare dintre ele. Aveti in vedere sa nu cresteti sub nici o  forma in acest acvariu pesti mari, precum carasii aurii, pentru ca nu veti face decat sa-i ucideti incet. Nu alegeti un vas rotund, pentru ca sporeste nesiguranta pestilor. Alegeti un vas dreptunghiular sau patrat.

Mai aveti nevoie de hrana pentru pesti, un filtru si o pompa mica pentru aer. De asemenea vei avea nevoie si de alte ustensile, pentru ca munca la un acvariu mic este mult mai multa decat cea la un acvariu mare, si va trebui sa fii foarte atent la parametrii apei si sa nu permitia cesteia sa devina prea poluata.

Iata de ce ai nevoie:
- un filtru mic si cartuse de reancarcare pentru acesta
- substrat pentru acvariu
- un aspirator mic pentru acvariu
- mancare pentru pesti
- plasa mica cu care sa prindeti pestii
- un set de teste pentru parametrii apei din acvariu (cu care veti testa nivelul ph-ului, amoniacului, nitratilor si nitritilor din apa)
- acvariul propriuzis de o marime cat de generoasa va puteti permite
- o pompa mica pentru aer speciala pentru acvarii, care va fi folosita impreuna cu filtrul.

Acum, ca aveti toate aceste ustensile pregatite nu plecati repede la un pet shop sa cumparati o multime de pesti tropicali sau carasi aurii. Lasati acavriul sa fie testat mai intai de un peste rezistent, cum ar fi pestele zebra, sau il puteti lasa chiar fara pesti pentru o perioada. Ingrijjirea acvariului va va ocupa mai mult timp daca aveti un acvariu mic. Pentru mai multe informatii despre cum sa creati si sa intretineti un acvariu de apa dulce va rugam vizitati sectiunile: Acvarii cu apa dulce si Amenajarea acvariului
Tags:  pesti   acvariu   amenajare


1 comentarii

Andreea - 30.12.2008
Am avut un peste care a avut o boala mare el avea culoarea portocaliu dar ii aparea niste pete eu vreau sa zic unsfat daca le apare ceva ne obisnuit va rog pe toti daca va plac pesti duteti la medic sau de unde lati luat .
Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: