animale de companie
Tags:  catel   rasa

Rasa de caini Akbash

Rasa Akbash provine din zona de Vest a Turciei de astazi, unde si-a inceput evolutia ca rasa de caini ciobanesti inca de acum 3000de ani. Aceasta rasa s-a format din selectiile pe care ciobanii le faceau asupra cainilor care sa le pazeasca turma. Se cautau mai ales cainii cu blana alba, pentru a fi usor de deosebit de pradatori in cazul in care acestia ar fi atacat turma. Rasa Akbash este inrudita cu alte rase de caini ciobanesti europeni, cum ar fi Komondor, Kuvasz, Cainele Ciobanesc de Munte Tatra.

Numele Akbash provine de la cuvantul "akbas" care inseamna "cap alb." Rasa Akbash este una dintre cele mai vechi rase pure de caini din lume desi originile ei nu sunt foarte bine cunoscute.

Blana cainilor Akbash este formata din doua straturi. Primul strat este din blana mai scurta si mai moale si al 2-lea din blana lunga. La al doilea strat de blana lungimea acceptata pentru standardul de rasa poate fi lunga sau medie.

Trasaturile ce fac rasa Akbash sa fie atat de speciala sunt trasaturile combinate ale raselor Mastiff si Gezhound. Daca trasaturile specifica Gazehoundului se regasesc in viteza, agilitatea, forma pieptului si lungimea picioarelor rasei Akbash,  atunci  forta rasei, greutatea, inaltimea si forma capului sunt asemaantoare cu cele ale unui Mastiff.

Este important ca eceste trasaturi ale rasei sa se pastreze la un caine Akbash. La aceasta rasa femela este mai mica, cu trasaturi mai feminine, in timp ce masculul este mai greu, mai puternic si mai inalt. Cainii din rasa Akbash  sunt foarte buni pentru paza, sunt caini puternici, curajosi si inteligenti. Pe langa asta acesti caini sunt afectuosi si foarte loiali si protectori. Se ataseaza mult de familia lor si nu sunt dedicati doar unui singru memebru, ci se impaca bine cu toti membrii familiei, cu copiii si cu alte animale de casa.

Totusi, instinctul lor protector ii face sa fie suspiciosi cu strainii si uneori chiar agresivi. De asemenea pot ataca alti caini care intra pe tritoriul lor. Aceste trasaturi instinctuale care provin si din dorinta de a-si apara familia de presupusi agresori pot fi temperate prin antrenamet si dresaj, si printr-o buna socializare. In aceste conditii cainii din rasa Akbash devin caini ideali de familie care vor oferi stapanilor lor, pe langa afectiune si fidelitate si o protectie reala fata de hoti sau atacatori.
Tags:  catel   rasa





Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/



spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: