animale de companie
Tags:  pesti   acvariu   amenajare

Un acvariu pentru incepatori

Un acavariu in general este usor de ingrijit, ai nevoie doar de cateva ore la sfarsit de saptamana pt a-l curata. Inainte de a cumpara pestisorii trebuie sa cumperi un acvariu si acesoriile pt acestia. Este bine sa cumperi un acavariu spatios, dar marimea lui depinde si de marimea si numarul pestilor. Pentru a te obisnui sa ii ingrijesti e bine sa ai mai putini pesti la inceput.

Acvariu trebuie accesorizat, poate fi decorat cu pietricele, casaute si plante in care pestii se pot ascunde.Importante sunt si echipamentele auxiliare: filtre, aerarea, iluminare, un termometru si un miniciong cu care sa pote lua pestele  din acavariu . Toate aceste se gasesc in magazinele de profil.

Inainte de a alege pestii trebuie sa stiti ca exista pesti de apa dulce si de apa sarata . Daca doriti pesti marini acestea sunt putin mai greu de intretinut deoarece sunt mai pretentiosi.  Daca doriti pesti mai putin pretentiosi puteti opta pt niste pesti exotici cum ar fi guppy, carasii aurii, zebrele.

Daca cumparati pesti noi e bine sa iti tineti cateva zile in carantina  pentru a preveni - in cazul in care sunt bolnavi - imbolnavirea celorlalti.

Pestii trebuie cumparati din magazinele de specialitatea. Acolo gasiti diferite specii, iar modul de ingrijire a lor este mult mai bun decat la cei cumparati din piata.

Pestii sanatori sunt alerti, au  inatotoarele intacte, sunt vii colorati. Un peste bolnav este lent, se ascunde in colturile acvariului, are pete albe sau rosietice pe corp si inotatoare. Sa nu cumparati niciodata pesti dintr-un acavriu unde este  un peste mort sau cu aceste punbcte albe sau rosii pe inotatoare.
Tags:  pesti   acvariu   amenajare

Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: