animale de companie

Akita Inu

TARA DE ORIGINE
Japonia

NUME ORIGINAL
Akita Inu

ALTE NUME
Akita japonez

Constitutie viguroasa. Proportii echilibrate. Puternic. Tinuta nobila, demna. Alura puternica, elastica.
Akita a fost creat în provincia Akita de pe teritoriul insulei Honshu. Denumita la origine Akita Matagi (câine care vâneaza ursi), aceasta rasa este o rasa de vânatoare de talie medie. Stramosii rasei este posibil sa fi fost rase chinezesti care mai târziu au fost încrucisate cu Mastiff si Tosa. Akita a fost vreme îndelungata utilizat drept câine de vânatoare cu miza mare si în luptele de câini. La un moment dat rasa a cunoscut un declin, dar si-a facut o revenire spectaculoasa atunci când a fost desemnata ca parte a patrimoniului national japonez. Akita, cel mai mare dintre câinii de tip Spitz japonez, este pastrat în prezent aproape în mod exclusiv drept câine de companie. Acest Spitz mare este deasemenea apreciat în Europa si Statele Unite unde în ultimul timp a fost creata o varietate de dimensiune mai mare, Marele Câine Japonez, care cântareste aproximativ 50 kg.

Caracter, aptitudini speciale si dresaj
Acest câine robust, viguros, foarte curajos are un caracter independent si mândru dar în acelasi timp calm. Este docil ceea ce îl face un câine de companie excelent, cu care este foarte usor de convietuit. Acest câine de paza exceptional este circumspect fata de straini si întotdeauna alert, dar rareori latra. Akita poseda o personalitate alpha, de aceea este dificil sa convietuiasca cu alti câini. În cazul sau este necesar dresajul ferm si în acelasi timp blând.

Întretinere si utilizare
Aceasta rasa foarte sportiva se poate adapta traiului de câine de casa doar daca efectueaza zilnic foarte multe exercitii fizice. Este necesara perierea zilnica, iar în timpul sezoanelor de napârlire o periere intensa cu un pieptene des.

- câine de paza.
- câine utilitar: câine politist, ghid.
- câine de companie.

CAPUL
Este puternic. Fruntea este larga. Stopul este pronuntat cu silon median bine marcat care se extinde spre frunte. Punte nazala dreapta. Bot destul de lung, puternic. Buze bine strânse.

OCHII
Sunt mici, aproape triunghiulari, de culoare brun închis.

URECHILE
Sunt mici, carnoase si triunghiulare, cu vârfuri usor rotunjite. Sunt erecte si înclinate catre înainte.

CORPUL
Este alungit. Gâtul este gros, musculos, fara salba. Pieptul este adânc cu coaste moderat rotunjite. Abdomenul este ascendent spre posterior. Zona renala este lata si musculoasa iar spatele drept si solid.

MEMBRELE
Sunt puternice cu osatura bine dezvoltata si labe groase, rotunde, compacte, arcuite.

COADA
Prinsa sus, groasa si rulata pe spate.

ROBA
Scurta, aspra, cu fire de par drepte. Este mai lunga pe greaban si crupa. Pe coada este cea mai lunga. Subpar dens, moale.

CULOAREA
Roscat, susan, tigrat si alb. Toate varietatile cu exceptia albului trebuie sa prezinte urajiro(zone albe pe lateralele botului, obraji, mandibula si gât, piept si abdomen, fata interioara a cozii si fetele interioare ale membrelor).

ÎNALTIME
Masculul: 67 cm
Femela: 61 cm

GREUTATE
30-50 kg


http://www.infocaini.ro/caini-de-paza-si-aparare.htmlSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: