animale de companie

Caine de Turma Lapon

Culoarea parului
Negru, negru cu maro, maro cu cenusiu, negru cu reflexe roscate; sunt permise marcaje albe pe gat, piept si labe

Istoric
Este o rasa rara, specifica tarilor nordice, folosita in special in Finlanda: nu este recunoscuta de Kennel Clubul Suedez.

Caracterisitci corp
Caine de talie mijlocie cu corpul mai lung decat inalt, cu osatura solida si muschi foarte puternici, fara a fi insa prea greoi. Capul destul de lung este bine conturat, stopul marcat, botul potrivit de scurt si gros, limba mare si neagra; ochii sunt blanzi si expresivi; urechile triunghiulare si drepte sunt purtate in sus; gatul este uscativ, tare, semilung; toracele este lat si adanc, spatele drept si viguros, abdomenul usor supt; membrele anterioare sunt tari, cu musculatura masiva; cele posterioare mult angulate, labele compacte, cu par des. Coada de lungime medie, acoperita cu par des se termina la varf cu un carliont (bucla); miscarea ei este rotunda. Parul destul de lung, drept si potrivit de aspru si tare este mai lung pe umeri si piept, cu subparul moale si des.

Caracter
Caine iute, simplu si foarte rezistent, in special la alergarea in curse. Poseda curaj de neintrecut; nu sovaie sa atace lupi si ursi. Un caine demn de incredere, linistit, foarte vigilent si devotat, ascultator, prietenos, energic; lucreaza bucuros; latra des.

Utilizare
Paznic innascut al marilor turme de vite, in special al turmelor de reni in Laponia. Este folosit si la alergarile in curse si la vanatoare de lupi si ursi.

http://www.infocaini.ro/caine-de-turma-lapon-rasa-caini.htmlSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: