animale de companie

Caine Eschimos

Istoric
Raspandita in tinuturile nordice din Siberia, intre 60 si 70 grade latitudine - Kamcitka, Alaska, Lapland, Groenlanda si Islanda- rasa se imparte in mai multe varietati, dintre care numai una este recunoscuta de catre F.C.I. Din aceasta varietate face parte si Cainele eschimos. El se gaseste mai ales in Nordul Americii, fiind adus, in vremuri indepartate, de eschimosii din Siberia de Rasarit pentru a fi folosit la tractiunea saniilor.

Caracteristici corp
Este un caine de talie mare, cu infatisare de lup, viguros si puternic, foarte atent, cu o privire patrunzatoare si inflacarata; are o structura armonioasa, musculoasa si totusi supla. Parul lung si zbarlit formeaza o blana simetrica, deasa, care il ajuta sa reziste la temperaturi de minus 60 - 70 grade celsius.

Caracter
Este un caine inteligent, vigilent, harnic, devotat si prietenos, dar putin timid. Are tendinta sa-si piarda toata siguranta daca este tratat cu severitate. Nu latra ci urla ca lupul.

Utilizare
Este folosit, in mod special, la tractiunea saniilor: un utilaj compus din 20 de caini eschimos poate, fara sa se opreasca sa traga o sanie cu o greutate de 2000 kg, pe distanta de 40 kg. Este si un bun paznic. Datorita puterii si curajului sau, este utilizat si la vanatoarea de ursi.


http://www.infocaini.ro/caine-eschimos-rasa-caini.html

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: