animale de companie

Ciobanesc Belgian Groenendael

Un hangiu pe nume Rose, din satul Goenendael, si-a procurat de la un crescator de oi din Hof d'Uccle un mascul negru cu blana lunga, cu o prezenta deosebita si care se apropia foarte mult exigentelor dr. Reul. Rose l-a imperecheat pe masculul sau numit Piccard cu femelele pe care le avea, asemanatoare ca nuanta (brun roscat). Imperecherea lui Piccard cu femela Fetite a stat la baza constituirii originii cainelui Ciobanesc belgian Groenendael, iar urmasii negri ai acestei perechi au dat prin imperecheri succesive si apropiate un tip de caine deosebit de elegant.

In jurul anului 1930 au fost constituite in Binche doua canise celebre: canisa Mont-Sara cu un numar de 40-80 de exemplare bine crescute, cu cap mare si ingust, urechi mari, stop minim, ochi migdalati si "guler" cu par bogat. La acea vreme s-a nascut suspiciunea ca proprietarii ar fi folosit si rasa Collie in reproductie, pentru a obtine o linie mai ingusta si mai lunga a capului. O alta canisa celebra era De l'Infer-nal, canisa ai carei caini intruchipau tipul ideal, dorit inca de la sfarsitul secolului al XlX-lea. Din aceasta canisa, exemplarul Tan l'Infernal a fost stramosul multor campioni. Cu materialul reproducator din linii vechi aceste canise au mentinut un tip de caine elegant si frumos, iar exemplarele din tara de origine au dominat timp de multi ani expozitiile internationale. Rivalitatea dintre Royal Groenendael Club si Royal Berger Belge Club a luat sfarsit dupa unificarea acestora, care a avut ca rezultat organizarea de expozitii cu peste 100 de exemplare din aceasta rasa.


www.imperecheri.ro/index.php?loc=rasa&id_rasa=22Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: