animale de companie

Ciobanesc Belgian Laekenois

Tara de origine:
Belgia

Origine:
Rasa a fost creata de ciobanul Janssens, prin diverse selectionari si incrucisari intre tipuri de caini cu par scurt si aspru, la castelul Lacken, de unde ii vine si numele.

Au rezultat exemplarele actuale, cu par aspru, scurt, de culoare aramie, cu tonuri de negru carbune, in special pebot si coada. Lungimea parului este de cca. 6 cm si este uniform pe intregul corp. Ceea ce caracterizeaza parul acestui caine este textura: foarte scurta, tare si aspra, cu aspect ciufulit.

Utilizare:
Este un bun paznic al turmelor si locuintelor, bun insotitor, excelent caine pentru aparare si protectie, folosit si de politie ca un eficient caine de urmarire.

Culoarea:
Galbui-roscat-aramiu, cu tonuri de negru

Inaltime:
Mascul 60 - 66 cm;
Femela 58 - 66 cm

Greutate:
Mascul 28 - 35 kg;
Femela 25 - 35 kg

http://www.canisakris.ro/index.php?pgn=caini_paza_aparare&id=14


Cum s-a mentionat anterior, Clubul infiintat la 1891 nu a acceptat decat sarmosii cenusii, la acea vreme existand insa multi sarmosi maronii. In urmatorii ani s-au remarcat Groenendael-ul pentru evidenta sa eleganta, Malinois-ul pentru utilitate, insa Laeken-ul s-a remarcat doar slab, fiind putin "sic" ca aratare, cu un caracter linistit si introvertit. Numele de Laeken provine de la parcul palatului von Laeken, unde traia o familie de ciobani care cunostea, de la origini, stramosii cainilor sai. Insa cum aceasta familie nu vorbea decat flamanda, avea putin contact cu alti crescatori, iar aria de raspandire a acestui caine a fost foarte restransa. Laeken-ul a stat mult timp intre ciocan si nicovala, deoarece unii "vedeau" acest caine brun, iar altii cenusiu, in Olanda, cresterea acestei rase a luat proportii in ultimii ani, tara devenind bastionul cresterii Laeken-ului. De asemenea, in Franta, cunoscuta era canisa Du Parc de l'Hay, in Elvetia impunandu-se pana acum un numar de trei crescatori: canisa Von Venus, proprietara celebrei femele Queen v. Venus; La Poretto si Von Flosserhof. In Olanda mai cunoscute sunt carusele Balderlo, Van't Brugske etc. In Belgia s-au mentinut doar cateva canise de Laeken: Filamarchois, Rospaillebos si bineinteles renumita Van Kriekebos din care sunt exportati caini in toata lumea.


http://www.imperecheri.ro/index.php?loc=rasa&id_rasa=22

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: