animale de companie

Ciobanesc Belgian Malinois

Utilizarea cainilor din rasa Malinois a cunoscut o dezvoltare extraordinara in ultimii 10 ani datorita recunoasterii caracterului lor si a capacitatilor lor fizice si intelectuale exceptionale. Pe langa faptul ca au o personalitate deosebita, sunt cei mai rapizi si mai buni caini pentru paza si aparare, sunt cei mai buni caini de urma si detin recordul mondial la saritura in inaltime, 2,80 m.

Malinois este face parte din grupul de caini ciobanesti belgieni, numele fiindu-le dat dupa orasul Malines din Belgia unde a fost atestata prima data. Celelalte varietati sunt Tervueren, Groenendael si Lakenois. Unii considera ca difera de celelalte varietati doar prin culoarea si lungimea parului, insa aceasta este departe de adevar. Malinois este cu mult superior celorlalte varietati de ciobanesc belgian atat din punct de vedere al vitezei, agilitatii cat si al temperamentului si inteligentei.

  Agilitatea cainilor din aceasta rasa poate fi caracterizata fara probleme ca fiind asemanatoare cu cea a unei pisici. Pot face viraje foarte stranse la viteze foarte mari si pot sari cu usurinta de pe loc, fara nici un fel de antrenament, garduri de inaltimea unui om. Iar daca nu pot sari peste ceva, se catara.

Toti cainii Malinois sunt foarte afectuosi si creeaza legaturi puternice cu stapanul. De aceea de multe ori sunt vazuti in pozitia "asezat" rezemandu-se de piciorul stapanului.

Este foarte important modul in care sunt crescuti deoarece acesti caini invata foarte repede atat lucrurile bune cat si pe cele rele.

Cainii Malinois au o mare capacitate de invatare!

In prezent sunt preferati de politie in majoritatea tarilor dezvoltate datorita agilitatii, temperamentului deosebit de stabil si capacitatii de a lua cele mai bune decizii intr-o fractiune de secunda.

http://www.malinois.ro/ingrijire.htmSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: