animale de companie

Ciobanesc Belgian Tervueren

Celebrul exemplar negru pe nume Piccard d'Uccle a fost si stramosul Tervueren-ilor, deoarece prin imperecherea unuia dintre fiii sai cu femela brun roscata Miss au rezultat catei brun roscati. Aceasta linie a fost pastrata prin imperecheri succesive, fiind urmarita in special coloratia si mai putin constructia, pierzandu-se astfel caracterul tipic al rasei. La intrunirea din 1920, cand s-a hotarat liberalizarea totala a cresterii exemplarelor de culori aparte, a fost practic recunoscuta varietatea Tervueren.

Unul dintre reproducatorii epocii a fost cainele Minox care, imperecheat cu femela purtatoare a aceluiasi tip de blana, a transmis urmasilor sai, pe langa caracterele tipice ale rasei, blana bogata brun roscat. Una dintre canisele care au rezistat de-a lungul timpului a fost canisa De la Brigade, reprezentata prin masculii de reproductie Xyste de la Brigade si Tjop de la Brigade. De asemenea, amintim si canisele De Landas si Du Talion cu campioana La Marion du Talion. Cand devenise dificil de mentinut aceasta varietate, s-au facut imperecheri incrucisate intre exemplare de culori aparte si cele negre, pierzand insa multe sanse de a imbunatati rasa.

La terminarea primului razboi Clubul de Ciobanesti Belgieni s-a vazut nevoit sa admita si cainii cu blana lunga bruna sau cenusie, in deceniul al treilea, Tervueren-ii si culorile aparte aproape au disparut, insa prin 1965 a aparut din nou in lumina rampei exemplarul cenusiu Milko du Parc de l'Hay, castigand toate competitiile. Urmasul sau, cenusiul Viei des Hauts de Bievre, a intrerupt succesul lui Milko, intruchipand idealul varietatii Tervueren.


http://www.imperecheri.ro/index.php?loc=rasa&id_rasa=22Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: