animale de companie

Ciobanesc de Brie-Briard

Istoric:
Ca si Beauceronul, cu care se intudeste de aproape, descinde din acelasi caine ciobanesc persian. In cursul secolelor, rasa s-a dezvoltat si imbunatatit prin incrucisari cu cainii Deerhound, Barbet si Griffon. Rasa foarte veche cunoscuta inca din secolul al 15-lea din picturile italianului Andreea Mantegna care, in tabloul sau "Martirul Sfantului Sebastian" a prezentat doi caini tipic Briard. Numele rasei a fost fixat insa abia in 1863 la prima expozitie canina de la Paris. Catre sfarsitul secolului al 19-lea a fost separat de rasa Beauceron.

Caracteristici: 
Briardul are aceleasi caractere morfologice ca si Beauceronul de care se dosebeste numai prin lungimea parului. Este un caine mare, rustic, puternic, cu corpul viguros, bine proportionat, cu musculatura dezvoltata; picioarele au osatura solida, mers usor si elastic; capul este puternic, destul de lung, cu craniul plat, garnisit cu par lung, bogat, formand barba, mustati si sprincene bine dezvoltate care acopera usor ochii rotunzi, largi, cam mari, plasati orizontal, inchisi la culoare, cu o expresie inteligenta si calma; trufa este totdeauna neagra; dintii vigurosi si albi se inchid perfect; urechile sunt drepte, taiate, prinse sus; gatul este musculos, bine separat de umeri, spatele drept, cupa usor tesita, jaretul bine angulat, labele mari, rotunjite, ghiarele negre, duble la membrele posterioare; parul lung de 5-7 cm si aspru (seamana cu cel al caprei), are puful moale si bogat; coada lunga pana la jaret, stufoasa, cu varful incirligat este purtata atarnat.
Exceptional de rezistent putand parcurge 70-80 de km pe zi fara sa fie prea obosit , un alergator deosebit.

Caracter:
Ca si Beauceronul este inteligent, vigilent, sprinten si activ. Este putin mai agresiv decat Beauceronul, mai ascultator si deosebit de atasat stapanului. Se dreseaza usor.
UtilizareUn paznic foarte bun al turmelor de vite si un bun conducator, un paznic excelent al locuintelor, prieten devotat si foarte util omului.

http://www.infocaini.ro/ciobanesc-de-brie-briard-rasa-caini.html

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: