animale de companie

Ciobanesc de Pirinei

Denumit si Great Pyrenees este considerate una dintre cele mai vechi rase naturale si unii considera ca aceasta rasa dainuieste din jurul anului 3000 i.Hr. Marele de Pirinei are aspectul unui urs alb de talie mare. Cu blana sa dubla si instinctele native de protector, aceasta rasa este atat un paznic excelent pentru turmele de oi, cat si un buna companion.

Istoricul si originea
Aceasta rasa de s-a dezvoltat in muntii stancosi ai Pirineilor si este considerata a fi un urmas ai cainilor de tip mastiff, care inca se gasesc, si astazi, in regiunile baltice si pe coastele Marii Nordice. Este, de asemenea, un descendent al Kuvasz-ului unguresc si se inrudeste cu St. Bernard-ul si Newfoundland-ul (Terra Nova). Marele de Pirinei, de asemenea cunoscut ca Ciobanescul de Pirinei, a fost, initial, utilizat pentru a pazi turmele de oi de ursi si lupi. Cainii erau, de asemenea, utilizati la tractionarea saniilor. Pe crestele muntilor Pirinei, acesti caini sunt asemanatori nametilor de zapada umblatori.

In 1824, prima pereche de caini Ciobanesti de Pirinei ajunge in Statele Unite. In preajma anului 1933, Ciobanescul de Pirinei este recunoscut de catre American Kennel Club (AKC) ca membru al grupei utilizatilor.

Aspectul exterior si dimensiunile
Ciobanescul de Pirinei este un caine de talie mare care denota noblete. Prezinta un torace adanc si un spate lat cu corp bine imbracat de musculatura. Capul este conic, mai lat la baza craniului si mai ingust spre bot, prezentand urechi pendulante. Coada acestui caine este lunga si bine imbracata cu par. Cea mai frapanta caracteristica a Ciobanescului de Pirinei ramane blana sa. Initial, a fost gandit ca si caine care sa fie crescut in aer liber, astfel ca blana sa este deasa, dubla si impermeabila. Parul exterior este des, lung si neted. Blana este mai abundenta in jurul gatului si umerilor, dand aspectul unei coame sau a unui guler, care are tendinta de a fi mai evidenta la masculi. Membrele sunt acoperite cu par, dand aspectul unor pene.

Cainele Ciobanesc de Pirinei este alb in totalitate, dar poate avea pete gri, bej sau cafenii. Standardul rasei impune prezenta a doi pinteni la fiecare dintre picioarele din spate. Inaltimea (la greaban) este de 69-81 cm la mascul si de 63-74 cm la femela. Uneii caini pot atinge si inaltimea de circa 1 m. Greutatea: masculii de la 45 kg, iar femelele de la 38 kg.

Personalitatea
Din instinct, Ciobanescul de Pirinei are inclinatia de a fi un bun caine de paza si protectie. Are o dorinta innascuta de a-si proteja familia si domeniul. Initial, aceasta rasa de de caini a fost creata pentru a fi lasata singura sa protejeze turmele de oi, sus, in vaile montane ale Europei. Acest fapt a dus la crearea unor caini care avea tendinta naturala de a-si proteja turma. Acest lucru poate duce, din nefericire, la aparitia unor probleme daca cainele este tinut in casa intr-o locatie urbana, fara un dresaj adecvat.

Ciobanescul de Pirinei este un caine inteligent si in acelasi timp independent si uneori, poate fi mai dificil de dresat si educat, in special in ideea de a fi un caine supus. Are tendinta de a fi tacut si timid si trebuie invatat de timpuriu ca oamenii sunt conducatorii, nelasandu-i vreo sansa de a fi independent si de a deveni stapanitor.

http://www.animale.ro/caini/Ciobanesc-de-Pirinei--a279.html

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: