animale de companie

Collie

Originar din zona muntoasa a Scotiei, Collie (Ciobanescul scotian) este una dintre cele mai elegante (dar si greu de intretinut, datorita parului lung si matasos) rase de caini. Ca orice caine ciobanesc, este un caine foarte inteligent si se dreseaza usor, avantajul acestei rase fiind si temperamentul calm si echilibrat, chiar bland, in comparatie cu ceilalti reprezentanti ai grupei sale. Cei care au avut un collie sau au auzit unul latrand pot recunoaste cu siguranta latratul unui collie - este caracteristic, ascutit, patrunzator si poate deveni deranjant daca nu este educat corespunzator - astfel, cei care locuiesc la bloc si isi doresc un astfel de caine ar trebui sa ia in considerare aceasta potentiala problema inainte de a se decide.

 Collie este un caine de talie mare, care la maturitate cantareste 20-30 de kilograme, masculul atingand pana la 65 de cm (ideal, 55-65 cm) si femela 57 cm (ideal, 50-57 cm).

Capul este alungit, aproape fara "profil" (stop) iar botul este ascutit. Ochii sunt de culoare inchisa, migdalati si usor oblici, de marime medie. Urechile triunghiulare sunt purtate semicazut.

Corpul este alungit, membrele sunt drepte si puternice iar labele sunt ovale. Coada este stufoasa, purtata usor curbat.

Blana ciobanescului scotian este lunga, deasa si stufoasa, alcatuind un guler bogat in jurul gatului si "pantaloni" stufosi la membrele posterioare. Pe membre si pe burta este mai scurta, iar pe labe parul este scurt. Varietatile de culoare, desi toate acceptate de standard, sunt mai des intalnite in combinatia roscat, negru-roscat sau negru, cu gulerul, "mansetele" si varful cozii albe.http://www.animalutze.com/articole/collie-ciobanesc-scotian.php

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: