animale de companie

Iti plac hainele de blana?

diana - 02.07.2015
eu nas purta asa ceva am hai ne facute din alte materiale daca port o haina de animale e pentru ca nu stiam ca e din blana de animalele.multi oameni sunt superiori animaleleor prin creier nu inima

reti ionut - 12.11.2010
parerea mea despre documentarul acesta as fi mai degraba contra hainelor de blana de ce? pentru ca sunt un iubitor de animale am 5 pisici si un caine

deea - 30.10.2010
doamne...nu pot sa vad filmutetu asta pana la capat...imi este asa mila de animalele astea....nu va inchipuiti.... omoara niste fiintze nevinovate pentru a le indeplini altora mofrturile..eu una i-as supune pe astia ca nu pot sa le zic oameni la aceleasi chinuri la care au fost supuse aceste biete animale...:(((

Natalia - 28.10.2010
Nici eu nu am putut urmari filmuletul pana la urma. Acestia care isi bat joc de animale in acest hal nu sunt sanatosi. Ar trebui pedespsiti!!!

dani - 26.10.2010
Destul de socant fulmuletu .... orcum chiar in halu asta nu e ok sa se intample sa ii beleasca de vii ... dar din cate stiu eu sunt niste protecti fata de animale ca nu au voe sa le omoare violent ... orcum idea e ca si noi la randul nostru suntem niste animale cu inteligenta superioara ... daca stam sa analizam comportamentu fiecarui finte su vietuitoare de pe pamant ... tot ce face parte din clasa carnivora este foarte agresiva ... uitativa la un documentar in care se prezinta vanatul unui animal ... sa vedeti ce se intampla ... si hai sa o luam si pe alta parte chiar si ierbivorele procedeaza la fel ... in fiecare planta exista o "energie" sa ii spun asa care pulseaza prin fiecare element al fintei respective ... ce senzatie are vietuitoarea respectiva cand este atacata .... idea e ca pamantu este intrun cilu de vanat si vanator .. avem necesitatea de hranire .... indiferent ce fel de vietuitoare suntem ... trebuie sa "ucidem" ca sa traim la randul nostur ... si alte vietuitoare trebuie ucise pentru a ne putea hrani ... punctul cel mai slab la oameni este ca noi avem constinta ... si ne creem propile regul intre bine si rau .... in fine asta este mersul supravietuiri si trebuie sa il acceptam asa cum este ... fara el nu am putea supravietui ...

larisa - 15.10.2010
Doamne,e revoltator nici macar nu am putut urmari tot filmuletul.Eu cred ca intradevar femeile nu stiu la ce chinuri sunt supuse animalutele astea pt blana lor.eu una nu mi-am achiziyionat niciodata o haina de blana si cu siguranta nici nu o sa-mi iau, ar trebui mult mai mediatizata problema asta poate ca asa oamenii vor deschide ochii intr-o zi si vor inceta sa mai ucida aceste biete animalute pentru blana lor,e inuman

raoul - 09.10.2010
am vazut filmuletul si mi sa facut pielea de gaina cand am vazut cum sunt omorate si chinuite aceste animale

miruna - 04.10.2010
Stiu, ai dreptate..si daca sunt oameni care ar dori sa aiba constiinta cokplet impacata ar trebui sa renunte la foarte multe produse pe baza de animale. Asa este. Poate ca nu putem renunta chiar la tot, dar e bine sa incepem totusi cu ceva. Pe mine ma deranjeaza ca multa lume se aratat oripilata, dar nimeni nu se gandeste ce paote face el insusi pentru a corecta situatie. Ideea e ca fiecare din noi poate face un sacrificiu mic pentru a face lumea putin mai buna, si e mai bine sa il facem decat sa zicem ca lumea e un loc groaznic si nu avem cum sa o schimbam. Chiar cred ca o femeie care se hotaraste de exemplu sa poarte doar papuci din piele ecologica toata viata, si le impartaseste parerea ei prietenelor ei a facut deja ceva bun.

Andreea - 04.10.2010
Poate nu am fost eu chiar clara, nu contest rolul filmuletului de fata si nici nu ii sustin pe cei care au facut o industrie din asta.

Andreea - 03.10.2010
Ai dreptate si nu te contrazic. Uite insa, daca stam si ne gandim la piele de exemplu, atunci, in extenso, nu ar mai trebui sa mancam nici porc, oaie sau vita, pentru ca din pielea lor se fac pantofii si care mor oricum pentru consumul nostru zilnic de carne. Nu ar mai trebui sa avem perne sau pilote umplute cu fulgi, nu ar mai trebui sa mai cântãm la anumite instrumente care utilizeaza anumite materiale ce provin tot de la animale (arcusurile de exemplu). De aceea si ziceam ca discutia e mult mai complexa decat pare la prima vedere.

miruna - 03.10.2010
da, stiu, asa cred si eu...totusi ma gandesc ca femeile sunt milostive..ele poate nu isi dau seama ca ceea ce poarta ele provoaca atat de multa suferinta...si e bine ca lumea sa fie educata, sa vada cum se fac hainele de blana. Asa orice femeie care vrea o haina de blana o sa inteleaga ca vrea de fapt nu un lucru frumos, ci un lucru groaznic, si o sa se trezeasca la realitate. As intelege daca nu avem alternative, dar alternative avem, asa ca nu avem justificare daca continuam sa purtam blanuri. Si sincer, ma refer si la hainele din piele, chiar daca se fac din piele de animale mai autohtone...sau chiar la cojoacele facute din oi sau miei. Trebuie sa ne dam seama ca putem trai destul de bine si in haine din material textil sau din fas...oricum, din materiale obtinute fara a tortura pe nimeni.

Andreea - 03.10.2010
@miruna, buna, o parte din el, da. Nu am avut sufletul sa il vad tot, in general ma impresioneaza rau suferinta oricarui animal. Pana si la chestia cu balenele, pe care eu una personal, nu o judec si o inteleg, nu am inima sa ma uit.... In schimb am o ciuda fantastica cand vad obiecte din piele de foca in magazine (la noi se gasesc) sau aud cate o snoaba pe acasa, prin Romania ca si-a cumparat haina "super" din blana de ... Fie ea si de iepure. Nu mi se pare normal ca animalutele alea sa moare in chinuri numai si numai pentru luxul unora.

miruna - 03.10.2010
salut, andreea! Nu stiu ce raspuns sa-ti dau la intrebarea ta, am sa-ti spun parerea mea: depinde de pretul la care fiecare isi vinde sufletul. Adica...pot intelege sa ucizi pentru a supravietui, dar nu pentru a te imbogati. Acum depinde de felul in care se paote trage linia intre supravietuire si imbogatire. Nu cred ca e cazul sa-i judec eu pe acesti oameni, pentru ca nici eu nu stiu ce as face in locul lor, dar cred ca depinde de constiinta fiecaruia, fiecare din ei stie daca uciderea focilor e singurul el in care poate sa-si castige existenta. Pana la urma fiecare om stie daca face un lucru bun sau un lucru rau. Dar sa zicem ca daca ii scuz pe ei ( cu toate ca nu o fac) nu ii scuz pe cei care cumpara aceste produse din piele. Tu ce parere ai despre acest subiect? Si spune-mi te ro daca ai apucat sa vei filmuletul.

Andreea - 03.10.2010
miruna, am incercat numai sa deschid o discutie in care sa se ia in considerare si faptul ca se considera oarecum "moral" ca unii sa le foloseasca atunci cand este neaparata nevoie si altii nu, asa cum unii considera moral sa omoare numai anumite animale pentru carne. Nu am afirmat nicaieri in ceea ce am scris ca este ok sa faci asa ceva cu bietele animale, asa cum nici nu am avut vreodata in viata mea o haina de blana si nici nu voi avea. Revenind la ceincepusem eu sa spun, unul dintre comerturile care le aduce groenlandezilor ceva bani este cel cu obiecte facute din blana de foca. Acuma vin si eu si intreb: cat de moral este sa fie incurajat,considerand si nivelul de saracie ingrozitor in care traiesc?

Andreea - 03.10.2010
miruna, am o singura intrebare: unde am susinut eu ca e "ok sa folosim blana animalelor"? Unde am scris eu asa ceva?

miruna - 03.10.2010
Andreea, oamenii sunt foarte simpatici, ei trebuie sa supravietuiasca si pentru asta distrug totul in jur. In afara de om nimeni nu omoara din placere, dar omul o face. Eu inteleg leul, ca vaneaza, dar e o finta carnivora, care nu poate trai cu iarba. Omul are numeroase mijloace de a supravietui, dar prefera sa traiasca tot omorand..nu e ok. Nimeni nu-i acuza pe cei ce se imbraca cu blana pentru a supravietui, dar e si normal sa fie acuzati cei care poarta haine de blana de moft. Si sa fim seriosi...cati dintre pamanteni se mai imbraca cu blana pentru a supravietui? Nu zic ca nu exista, dar oricum numarul lor nu influneteaza discutia asta, cred. E evident ca discutia asta nu pornita ca sa-i acuze pe cei cativa care sufera de frig in nord, ci pe cei care cumpara haine sau papusi din piele sau blana. Cred ca e o discutie menita sa-i invete pe cei din Romania sa gandeasca de 2 ori atunci cand sunt intr-un magazin si sa aleaga incaltari din piele ecologigca sau haine din material textil. Se poate, nu e un capat de lume, e un strop de gandire moderna si ecologista si e nevoie si de astfel de educatie in Romania. Apropo, ai vazut filmuletul de mai sus? Daca da si sustii ca e ok sa folosim blana animalelor nu te inteleg.

Andreea - 03.10.2010
Uite, am si eu o intrebare. Groenlandezii omoara foci pentru ca le folosesc pielea la confectionarea hainelor. Pieile de foca sunt unele dintre cele mai eficiente materiale pentru confectionarea hainelor care sa ii apare de frigul de acolo, de dincolo de cerculpolar. Nu vorbesc despre cei care traiesc in capitala, de exemplu, ci despre cei care traiesc in satele extrem de izolate. Nu o fac in mod "uman", ganditi-va ca le vaneaza ca acum suta de ani si nici nu cred ca ei vad ceva rau in asta, pentru ca pentru ei, inseamna supravietuire. Ca si balenele pe care le vaneaza pentru carne. Este o discutie cu multe aspecte. Da, atunci cand bietele animale sfarsesc inutil pentru vanitatea unei domnite sau a alteia, putem protesta, nu contest. Dar, de ce sa facem separatisme si sa ii bagam pe toti in aceeasi oala, in conformitate cu valorile noastre de oraseni, care au la nas toate facilitatile unei vieti moderne? Si apropo, nu ma cert, deschid o discutie pe marginea chestiei asteia. PS. Stiati ca spanzura cainii bolnavi grav? Nu pentru ca sunt excesivi de cruzi, ci pentru ca sa impiedice raspandirea bolilor intre ceilalti. Multi depind de cainii de sanie, este singurul mijloc prin care isi castiga existenta.

Andreea - 02.10.2010
@alex, care e legatura dintre animalutele jupuite pentru blana si vikingi?

Balenus - 29.09.2010
Ba astia trb sa moare nu e corect de ce sa nu ma imbrac eu de la doulce cacabana cand wa ce prostie JUPUITZI TOT CA E JMECHER

alex - 17.09.2010
Niste vikingi de acum 1000 ani, nu poti spune ca scopul scuza mijloacele iar faptul ca statul le permite asa barbarii denota spiritul lipsit de orice fel de constiinta, nu ne putem dori decat ca aceste lucruri sa inceteze iar daca nu poti face asa si da nu stiu in ce masura poti, nu mai ramane decat sa educi oamenii prin campanii, reclame care sa aduca in lumina aceste lucruri de care nu stiu cata lume le cunosc cred ca ar fi un bun inceput, o reclama putin dura care sa ne trezeasca la aceasta cruda realitate!

ina - 15.09.2010
eu nu m-am putut uita decat la jumatate..apoi mi s-a facut rau. E trist ...oamenii sunt capabili de multe pentru lucruri nesemnificative..practic isi vand sufletul ieftin

mihai - 15.09.2010
a avut cineva curajul sa vada filmul asta?

Andreea - 15.09.2010
@susica, muta-te la "delfini", aici este alta discutie.

susica - 15.09.2010
Andreea, nu cred ca textul de mai sus incita la violenta, chiar nu incita la nici un fel de represalii. Reactiile celor care scriu aici le apartin, nu sunt stimulate de textul de mai sus. Probabil ca textul e eronat in prezentarea motivelor pentru care sunt omorate animalele, dar nu si in faptul ca sunt omorate. Si apoi, citeste articolul despre autanasierea cainilor, care cere romanilor sa ia atitudine prin semnarea de petitii sau prin exproimarea opiniei, deci nu prin violenta, si vezi acolo de de-a injuraturi sunt...pur si simplu oamenii nu inteleg ca violenta nu se poate ataca tot cu violenta, si ca atacurile verbale nu sunt arme impotriva lucrurilor care ne supara.

mircea - 15.09.2010
scuze, am gresit sectiunea

mircea - 15.09.2010
Andreea, din ce am citit eu pana acum inteleg ca traiesti pe insulele Feroe si iti aperi compatriotii, jignita de niste acuzatii pe carele consideri fara fond. Poate ca omorarea balenelor nu se face, cum scrie aici, in cadrul unui ritual al maturizarii, si probabil ca balenele nu tipa, ceea ce nu inseamna ca nu sufera. Fiecare poveste are multe fatete, si depinde din ce pate o privesti. La urma urmei nu stiu cum poti apara cu atat inversunare un act de cruzime. Ai participat la aceste vanatori? Daca da, nu te-au indignat deloc? Spui ca nici tu nu esti de acord cu asta, si totusi le sustii. Indiferent daca feroezii ucid balenele din motive economice sau din cauza unei traditii, ei totusi ucid balenele. Nu ai cum sa nu te gandesti ca aceste fiinte, care au totusi o inteligenta dezvoltata, sunt speriate de situatia in care se gasesc, vad ca sunt atacate, vad sangele in apa si simt ce inseamna asta. Poate fi justificata groaza lor si durerea pe care o simt prin simplul fapt ca economia insulelor Feroe are nevoie de asta? Vei spune ca nici noi nu suntem sfinti, ca si la noi se omoara animale. Sigur, se omoara, si deseori in conditii inumane, dar si la noi aceste lucruri trebuie sa inceteze. Si la noi se interzice taierea porcului asa cum se facea inainte, cel putin legea o interzice. Ai vazut cum sunt omorate animalelel crescute pentru blana? Deseori sunt torturate, jupuite de vii, dar asta nu inseamna ca trebuie sa aprobam aceasta purtare si sa o justificam prin motive acnomice. Asa si cei care jupoaie animalele de vii pot sa spuna ca este o procedura necesara, pentru ca ei castiga bani din asta. Nu cred ca ce sustii tu are valoare morala. Pana la urma ce incerci sa spui, ca e ok sa omoram balenele pentru ca si alte animale sunt omorate si torturate pe pamant?

Andreea - 14.09.2010
@misha, daca pe mine ma intrebi, nici celelalte nu le-am considerat trucate, departe de mine gandul. Dar este o foarte mare diferenta intre animalele sacrificate aiurea pentru satisfacerea mofturilor la moda a diverselor domnite si sacrificarea balenelor ca sursa de hrana. Unul dintre cruzimile fara masura impotriva careia sunt perfect de acord si refuz sa accept este jupuirea puiutilor de foca de catre canadieni. Care este absolut inutila si se face numai si numai pentru ca obiectele din piele de foca se vand la preturi exorbitante. Cu campanii impotriva astora sunt de acord, nu sunt insa cu defaimarea fara rost, care incita oamenii la violente verbale fara suport.

misha - 10.09.2010
andreea, crezi ca imaginile de pe site-ul asta sunt trucate?

cr - 10.09.2010
toata lumea se arata foarte oripilata cand vede imagini socante, dar daca afla ca paote face ceva sa opreasca cruzimea nu mai e asa dispusa sa renunte la multe lucruri. Toti sarim alarmati cand se omoara catei pe s trada, sau se masacreaza delfini, dar daca cineva iti spune ca renuntand la hainele de blana poti salva o viata de animal parca nu-ti vine sa-l iei in serios.

ina - 31.08.2010
nu cred ca renuntarea la blanuri este un lucru atat de greu. In loc sa iei un cojoc iarna cumperi o haina din material textil, care paote fi la fel de calduroasa, dar te lasa cu constiinta curata




Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici