animale de companie

Apa tulbure in acvariul tau?

Marian - 27.03.2012
Pentru orice fel de intrebari referitoare la Acvaristica, postati aici si veti primi raspuns: http://www.acvaristica.info/intrebari-si-raspunsuri.html

Dimitriu Daniel - 06.02.2012
Stimabila conducere a acestui site, daca nu aveti cunostinte de baza in ale acvaristicii si nu numai, nu mai postati astfel de articole. Este cel mai cretin si fara logica articol pe care l-am citit vre-odata si pe care vi-l pot demonta propozitie cu propozitie. Ceea ce Dumneavoastra nu intelegeti este faptul ca un astfel de articol aduce cititorilor pierderi de bani si timp. Eu inteleg ca publicitatea aduce destul de multi bani, si scopul acestui site este publicitatea, dar nu mai prostiti lumea. Tineti mai mult la imaginea voastra!

claudiu - 28.12.2011
Salut am si eu o intrebare daca fierb apa ,ai este nevoie sa folosesc vreo substanta?

ionut - 09.08.2011
Mai! nu mai bagati toate prostiile in acvarii, incercati sa aveti un acvariu ciclat, plantat si apa proaspata la saptamana 10/100 si nu mai aveti probleme cu culoarea sau calitatea apei. Si un filtru bun corespunzator si cu litrajul acvariului.

alina - 06.08.2011
am aflat cum sa nu mai fie apa verde in acvariu luati ALGASTOP DEPOT se pune o pastila la 10 litrii eu nu am mai schimmbat apa de o luna si tot limpede e luati si voi si nu o sa regretati dar costa 20 lei 12 pastile

ilasciuc danut - 05.08.2011
E vremea sa aflati toti acvaristii lu' peste ;))) cum sa va limpeziti apa indiferent de cauza... exista un ingredient secret pe care multi dintre voi nu il stiu sau il neglijeaza... PLANTELE, pkantele cu crestere rapida...care nu necesita griji speciale caci nu formeaza radacina sunt cele care cu sau, atentie, fara pompa !, iti va tine apa mereu limpede ! ia-ti din orice balta "myriophyllum " acel gen de planta care aduce putin cu ramurile unui pin cu frunze mai degraba in forma de ace dispuse radial care sunt atasate pe o tulpina lunga...din loc in loc se formeaza lastari si nu are nevoie de radacina, planta sta foarte bine in apa, ancorata eventual cu o piulitza mai groasa ceva... REPET, INVATA SA INTELEGI SI RESPECTI ECOSISTEMUL LOCAL...ADU O PLANTA CU CRESTERE RAPIDA SI TOTI COMPUSII ELIMINATI DE PESTISORI, SAU DEJA EXISTENTE IN APA SE VOR CONSUMA SUBLIMATI IN CORPUL UNEI PLANTE CARE VA CRESTE RAPID, NECESITAND RUPEREA SI INLATURAREA PARTIALA PERIODICA...IN TIMP CE APA TA IN ACVARIU VA FI MEREU LIMPEDE... SI INCA CEVA, VEI MAI AVEA TOTUSI NEVOIE SA CURETI USOR ALGELE DE PE FATA INTERNA A ACVARIULUI...DAR VEI REMARCA CA ELE SE FORMEAZA MULT MAI GREU PENTRU CA SECRETUL E CA SUBSTANTELE CARE ASIGURAU ABUNDENTA NECESARA DEZVOLTARII ALGELOR...ESTE ACUM CONSUMATA DE PLANTA TA... AI SA VEZI CA APA NU MAI MIROASE SAU MIROASE SLAB , DEVINE LIMPEDE... AM INVATAT SI EU ASTA CU MULTA ZBATERE...AM SCHIMBAT APA LA 4-5 ZILE...DE TURBASEM DEJA...AM SCHIMBAT HRANA...AM ASTUPAT ACVARIUL DE LUMINA... PENTRU LUNI DE ZILE AM TESTAT ORICE...PLANTA A FOST SOLUTIA MIRACULOASA...CHIAR DACA UIT POMPA SCOASA DIN PRIZA...PLANTA SE DESCURCA SINGURA SI TINE APA LACRIMA !

cojocarelu adrian - 11.07.2011
sunt adrian si am si eu o problema ...am un acvariu de 40 de litri am pus apa in el si o loutie de tratarea a apei l am lasat o saptamana sa se trateze si am cumparat pesti 2 zile a fost apa limpede acum e tulbure rau nu se vede deloc inauntru am 14 pesti ...nu am plante in acvariu decat pietrisi am filtu am incazitor am ala de oxigen termometru ma poti ajuta cu ceva sa nu mai fie apa tulubre ce sa ai fac am acvariu langa geam lumina nu am oprito deloc ms pt intelegere si astept un raspuns

cristina - 02.07.2011
Buna ziua. Am foarte mare nevoie de un sfat. Am un acvariu Cayman profesional de 50 de litri cumparat acum aproximativ 3-4 ani. In primii doi ani nu am avut nici o problema. Apoi insa, a inceput sa se formeze o chestie ciudata, care arata ca un puf de culoare mero-negru pe tot ce este in acvariu: plante,pietris, accesorii, filtru. Arata extrem de urat. Oricat l-as curata, la scutt timp se dezvolta din nou. In plus, in ultimele luni se face o depunere foarte inestetica de culoare verde pe toti peretii acvariului, incat aproape nu se mai vede inauntru. Filtrul merge tot timpul. Stie cineva ce poate fi si cum s-ar remedia?Multumesc!!

marius - 19.05.2011
pt informatii 0760818064

marius - 19.05.2011
Am 2 acvarii de 50 litri de vanzare cu tot cu filtrele de apa 300 de lei bucata negociabil sunt in stare foarte buna

alina - 23.04.2011
buna ziua! ma numesc Alina si am un acvariu de 180 l tin sa mentionez ca am pompa cu 2 capete filtru si toate cele schimb aproape in fiecare zi apa iar ea in cateva minute se face verde am pus toate solutiile care le-am citit mai sus dar nu a functionat, am spalat pietrisul pana chiar si plantele dar tot degeaba . VA ROG SA MA AJUTATI!!!!!!!!!!

ovi - 30.03.2011
buna seara! am un acvariu de 70l amenanjat cu nisip si pietris. doua plante naturale echinodorus:una este in substrat si una intrun chiveci de argila.de cand am pus ghiveciul de argila cumparat de la petshop, apa este albicioasa.pestii nu au treaba dar ma deranjeaza aspectul acvariului. sa fie de la ghiveci?multumesc anticipat.

nitu daniel - 21.03.2011
buna ziua,imi puteti da si mie un raspun va rog.am un acvariu de 90l o pompa teratec ex700 iar decateva zile mi sa facut apa albicioasa si nu stiu de ce!!! pesti am obesvat sa nu fie deranjati dar de 2 saptamani ma tot chinui cu ia schimbando ca 10%zilnic din ia.va multumesc

marius - 30.01.2010
mai mult ca sigur apa e verde din cauza algelor, deci trebuie sa gasesti o modalitate de a opri raspandirea lor. Melcii de acvariu nu ajuta? Ai incercat sa dai mai putin hrana pestilor sau sa nu ingadui luminii naturale sa ajunga la acvariu? Daca nimic nu merge poti incerca o solutie pentru uciderea algelor dintr-un pet shop, dar cum apa verde nu dauneaza pestilor as recomanda sa o lasi asa cum e decat sa introduci substante chimice in acvariu care risca sa-ti distruga ecosistemul.

sasuku - 30.01.2010
am incercat toate posibilitatile si tot degeaba,tot am apa verzuie in acvariu,un sfat pe care sa nu-l fi incercat?

dan - 29.12.2009
andrei, incearca sa obtiii mai multe informatii pe http://acvaristica.forumgratuit.ro/forum.htm Pe de alta parte poate problema este cauzata de alge. Procura 1-2 melci de acvariu care sa consume din aceste alge si sa purifice apa.

ANDREI - 28.12.2009
am luat un acvariu de 180 l complet utilat apa sa inverzit dupa putin timp mam gandit si am schimbat-o toata a tinut limpede aproximativ 2-3 zile apoi iar sa inverzit am neoane2x30 wati filtru interior enheim pompa aer incalzitor de 150wati.m-am gandit sa schimb filtrul cu unul exterior daca poate cineva sa ma ajute cu problema mea astept raspuns mersi

Laura - 24.12.2009
Am un acvariu de 50 l recent cumparat.Este complet utilat. La o saptamana dupa amenajare apa care a fost luata direct de la robinet a inceput sa devina albicioasa si pe peretii acvariului s-a depus o mazga.Mentionez ca nu am schimbat zilnic 30% din apa,Ce sa fac?

Gaby - 25.09.2009
am mai amenajat..dar nu a durat asa mult in maxim 2 zile era gata...orcum multumesc mult

ionut - 25.09.2009
daca avem o apa tulbure,ar trebui sa tinem cont si de ciclarea filtrlor.cand un filtru se decicleaza pot aparea aceste probleme"de apa tulbure",si bineinteles apar si problemele si modificarile azotatilor din apa.pestii sunt expusi mai usor la boli si pot crea boli bacteriene...toate seupu-rile din acvariu se fac cu griza,atentie si calmitate.foarte multi factori pot produce aceste tulburari,inverzire... ale apei din acvariu...

mihai - 24.09.2009
Gaby, asteapta o vreme, tulburarea apei cu tenta albicioasa e normala cand acvariul e proaspat amenajat. Trebuie sa mai astepti sa se termine ciclul nitrogenului. Totusi banueisc ca ia mai amenajat si alta date acvariul in conditii asemanatoare..nu s-a mai intamplat niciodata ca acum?

Gaby - 24.09.2009
Salut...scuzati ca poate repet problemele cuiva...am avut un acvariu de 40L si am decis sa imi fac unu...mi-am facut singur unu de 110L am luat un filtru Aquael capacitatea sa este de 350l/h,am plante naturale,un lemn facut tot de mine...dezinfectat,am eliminat tot taninul din el,substrat am nisip luat de pe plaja(sunt din calarasi)l-am fiert bine...l-am amestecat cu pamant de flori si apoi am pus un alt strat gros de nisip..am 5 Xipo, 5 platy ,7 guppy,3 molly si 3 pomacea(melci) si am instalt de 1 saptamana acvariu si apa tot tulbure este...si am schimbat in fiecare zi cate 30%,(apa are tenta albicioasa) ma puteti ajuta cu un sfat?

carapcea bianca mariana - 24.05.2009
si eu am probleme cu acvariu

spun - 19.03.2009
e normal..asteptati cateva zile sa se linisteasca

barbu - 19.03.2009
ieri am schimbat apa in acvariu si astazi sa tulburat

spun - 19.03.2009
este solutie de limpezire speciala..dar cauta mai intai sa vezi de ce s-a tulburat, ca sa nu afecteze asta sanatatea pestilor

barbu - 19.03.2009
ce pot sa pun in apa sa se limpezeasca

spun - 17.03.2009
ai un sistem de oxigeanre a apei?

moldoveanu mihai - 17.03.2009
am un acvariu de o zi apa e inca tulbure alba iar pesti au inceput sa stea cu gurile desupra apei .ce sa fac?

spun - 17.01.2009
Ma bucur sa aud ca e mai bine acum. Bafta multa cu acvariul.:) Nu pun id-ul de mes pe site ca il paote lua oricine si ...nu te supara.

mary - 16.01.2009
acum se pare e mai bn...:)...poate imi lasi un id sa mai vb

spun - 15.01.2009
Bafta multa! Sa ne anunti cum mai merge

mary - 15.01.2009
da sa sti k s-ar putea sa ai dreptate.:D:D acum i-am bagat la tratament si astept 4 5 zile sa vad cum mai merg....sper sa fie bn...mc mult pt tot.

spun - 15.01.2009
E posibil ca pestele beta pe care l-ai achizitionat sa fie bolnav. Uita-te atenta la el sa vezi daca sunt semne de boala. Daca da ti-a contaminat tot acvariul. Citeste articolele astea: http://www.animale-iubite.ro/amenajarea_unui_acvariu_carantina-a77.html si http://www.animale-iubite.ro/pesti_bolnavi_cum_sa-i_tratezi-a12.html Trebuie sa vezi exact ce simptome au pestii ca sa stii cum sa tratezi boala. Cumpara un acvariu mai mic, de carantina in care sa muti pestele beta si pesti care dau semne de boala. Incearca sa depistezi dupa simptome boala pe care o au pestii si cumpara antidotul. Nu mai pune niciodata un peste nou achizitionat in acvariul mare. TRebuie sa-l tii 2 saptamani intr-un acvariu de carantina ca sa fii sigura ca nu e bolnav

mary - 15.01.2009
pai nu am facut schimbari,am plkante naturale foarte multe si mari si asta nu imi permite sa fac multe schimbari....de obicei le pun numai apa plata naturala,ultima data am pus apa de la chiuveta dar tratata si fiarta...sa fie beta de vina?(de 2 luni am un beta sar l-am urmarit tot timpul sa vad dak ciupeste vre-un peste dar nu se leaga de ei)ieri am mai gasit 2 pesti sanitari morti:(( nuj cauza.si cu apa vad k sa limpezit datorita solutiei aleia...azi am observat niste pete albe pe cativa pesti, sunt cam marisoare...asta de la ce sa fie?:(:(..

spun - 14.01.2009
Ce fel de culoare are apa? Ai facut vre-o schimbare in acvariu in ultima vreme? Ai introdus elemente decorative noi sau ai schimbat sursa de apa?

mary - 14.01.2009
eu am de un as si ceva acvariul si nu am avut probleme cu apa pana acum...de 3 zile apa e tulbure si pesti imi mor ...dc?:(le bAG atratemente...,le-am pus solutie de limpezire dar degeaba...bacterii nu am:( muj ce sa ma mai fac....voi ce credeti?

ela - 20.11.2008
Ia un filtru cu carbon activ care sa functioneze si schimba mai des apa in proportie de 25 %. Poti sa iei si niste plante

sanitar - 20.11.2008
nu am nisip si apa ii tulbure-galbuie am patru sanitari si nu am plante.ce sa fac?


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici