animale de companie

Dobermann

ARA DE ORIGINE
Germania

Liniile corpului sunt simple, clare si elegante. Constructie solida si musculoasa, fara urme de masivitate. Piele puternic pigmentata. Alura supla, elastica, relaxata.
În timpul primului razboi mondial, Dobermannul a servit ca patrula si santinela în bazele militare si drept câine îndrumator al soldatilor nevazatori în cadrul luptelor.

Istoria acestei rase ia nastere în Apolda, un mic sat german din provincia Th ü ringen. F.L. Dobermann a creat special acest câine de paza neînfricat, cu scopul de a îl apara în drumurile sale de colectare a impozitelor. În jurul anului 1870, el a încrucisat un numar de rase agresive (multi stramosi ai Rottweilerului), inclusiv câinii ciobanesti locali negri cu pete de foc, Pinscherul German, Ciobanescul German, Beauceronul si Rottweilerul. Exemplarul obtinut a fost un vigilent câine de munca, câine de ferma, câine de paza si câine politist. La vânatoare, Dobermannul a fost utilizat la înlaturarea animalelor pradatoare. Mai târziu, rasei i s-au introdus noi influente genetice de la Terrierul negru cu pete de foc si probabil de la Greyhound. În 1910, standardul pentru rasa Dobermann a fost stabilit.

Caracter, aptitudini speciale si dresaj
Plin de viata, curajos, vigilent si energic, Dobermannul are o expresie hotarâta, usor nelinistita. Aceasta rasa plina de mândrie, sigura pe sine, impulsiva, trebuie sa fie stabila, plina de atitudine si sociabila. Acest câine nu este potrivit pentru oricine. El necesita un stapân autoritar care sa fie corect, calm si care sa se impuna prin rabdare si blândete. Dobermannul este complet loial si devotat stapânului sau si poate fi de încredere în prezenta copiilor. Este un protector înnascut si este extrem de circumspect cu strainii. În mod fundamental un iubitor de pace, Dobermannul este un câine sensibil emotional si nu suporta conflictele.

Întretinere si utilizare
Acest câine are nevoie de spatiu si exercitii pentru a se elibera de surplusul de energie. Nu va tolera sa fie restrictionat. Trebuie periat în mod regulat.

-câine de munca: câine politist, câine de armata.
-câine de paza si de protectie.
-câine de companie.

CAPUL
Trebuie sa fie lung si uscat, puternic, de forma tronconica. Stopul nu este pronuntat. Linia botului situata la un nivel paralel cu linia superioara a craniului. Falci extrem de puternice, largi. Buze fine, bine lipite de gingii.

OCHII
De marime medie, ovali, de culoare închisa.

URECHILE
Prinse sus pe craniu. Daca sunt cupate sunt ridicate, cu lungimea proportionala cu cea a capului. Necupate, atârna de la jumatate, iar linia interioara adera la obraz.

CORPUL
Privit din lateral, trunchiul trebuie sa se încadreze perfect într-un patrat. Gât uscat, cu masa musculara bine dezvoltata. Piept bine dezvoltat, cu stern puternic si coaste usor proeminente. Jaretii fermi, clar definiti. Abdomen ascendent spre posterior. Crupa rotunjita. Spate scurt, solid.

MEMBRELE
Membre solide. Labe scurte cu degete compacte, arcuite si unghii negre.

COADA
Prinsa sus, scurta, cupata dupa a doua vertebra caudala.

ROBA
Scurta, cu fire de par tari, groase, drepte, netede, bine lipite de corp. Nu prezinta subpar.

CULOAREA
Negru sau maro, cu pete de foc bine definite, pe bot, obraji, gât, piept, membre si labe.

ÎNALTIME
Mascul: 68-72 cm
Femela: 63-68 cm

GREUTATE
Mascul: 40-45 kg
Femela: 32-35 kg(32-34)

http://www.canisakris.ro/index.php?pgn=caini_paza_aparare&id=26#26Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: