animale de companie

Dog German

TARA DE ORIGINE
Germania

NUME ORIGINAL
Deutsche Dogge

ALTE NUME
Mastiff german

De dimensiune foarte mare. Puternic. Constitutie armonioasa. Robust, puternic, elegant, regal. Întruchipeaza zeul Apollo al raselor canine. Mândru. Piele pigmentata. Alura supla, armonioasa.
Acest mastiff urias este considerat descendent al Mastiffului Tibetan introdus initial în Europa de fenicieni, si mai apoi de populatia nomada de origine persana Alani. În Evul Mediu existau doua varietati ale acestui tip de mastiff: Alan Gentil, un specimen mai mic, puternic, agil, cu constitutie supla, fluida care se obisnuia sa fie folosit în grupuri la vânatoarea de mistreti, lupi si ursi; si Alan de Boucherie, o varietate cu constitutie mai compacta, întrebuintata în paza. Stramosii imediat apropiati rasei sunt exemplarele rezultate din încrucisarea Bullenbeisserului (rasa care în prezent nu mai exista) cu câinii de vânatoare de dimensiuni mari (Hatzr ü de), descendenti din Alan Gentil.

Ulterior, nume precum Ulm Mastiff, Wurtemberger Dog si Great Dane au fost utilizate pentru a indica tipurile diferite ale acestei rase. În anul 1878, toate varietatile au fost reunite sub un singur nume, Great Dane. Clubul german de Dog German, German Doggen Club, a fost înfiintat în 1888, iar standardul a fost formulat în jurul anului 1890 în Germania.

Caracter, aptitudini speciale si dresaj
Dogul German poate reprezenta rasa cea mai pacifica dintre toti mastiffii. El este un câine blând, tandru, bun, sensibil si afectuos, în mod special cu copiii. Acest câine stabil, calm rareori latra si nu devine niciodata agresiv daca nu impune situatia. El este alert, îsi protejeaza teritoriul si proprietatea stapânului sau, este circumspect în preajma strainilor si nu poate fi usor de influentat. Dimensiunea sa formidabila este suficienta pentru a îndeparta pe aproape oricine. Dresajul început devreme, trebuie sa fie ferm, dar efectuat cu multa rabdare.

Întretinere si utilizare
Dogul German poate fi multumit cu viata într-un apartament, dar trebuie scos în aer liber zilnic pentru a avea posibilitatea sa îsi întinda membrele lungi. Acest câine atletic necesita spatiu si exercitii fizice. Cu toate acestea, nu ar trebui sa se antreneze prea viguros pâna când nu atinge vârsta în care se opreste din crestere, altfel ar putea sa îsi accidenteze încheieturile si ligamentele. Acest câine are o expectativa scurta de viata, de doar opt ani.

-câine de paza.
-câine de companie.

CAPUL
Fin cizelat, lung, îngust, foarte expresiv, este întotdeauna purtat în sus. Stop puternic marcat. Punti superciliare bine dezvoltate. Punte nazala lata. Bot adânc, rectangular. Trufa nazala neagra (de culoare mai deschisa la varietatea arlechin).

OCHII
Sunt de dimensiune medie, rotunzi, cât se poate de închisi la culoare. Ochii de culoare mai deschisa sunt acceptati doar în cazul Dogului albastru. Ochii de culoare mai deschisa sau bicolori(sasii) sunt permisi la varietatea arlechin.

URECHILE
Sunt prinse sus, cazute în mod natural. Cupate la un punct, sunt purtate rigid si drept în sus.

CORPUL
Constitutie cvadratica(corpul sau poate fi înscris într-un patrat). Gât lung, uscat, musculos, bine arcuit. Stern proeminent. Coaste bine arcuite. Crupa lata usor înclinata. Abdomen ascendent spre posterior. Spate scurt, aproape rectangular. Zona renala lata, usor arcuita.

MEMBRELE
Membre musculoase, puternice. Labe de pisica rotunde, cu degete foarte compacte, arcuite.

COADA
Este de lungime medie ajungând pâna la nivelul jaretilor. Este inserata sus, lata la radacina, subtiindu-se progresiv spre vârf. Când câinele se afla în actiune este usor curbata, în forma de sabie.

ROBA
Foarte scurta, groasa, neteda, lucioasa, bine lipita de corp.

CULOAREA
Tigrat: culoarea de baza este galben-brun pal pâna la galben-brun închis, întotdeauna cu dungi negre puternice. Este de dorit masca neagra.

- Galben-brun: roba poate avea culori între galben-brun deschis si galben-brun închis. Este de dorit masca neagra.
- Negru: negru intens. Sunt permise marcajele albe.
- Albastru: albastru metalic. Prezenta marcajelor albe pe piept si labe este acceptata.
- Arlechin: culoarea de baza este alb pur cu pete negre de diferite dimensiuni, bine distribuite pe toata suprafata corpului.

ÎNALTIME
Mascul: cel putin 80 cm
Femela: cel putin 72 cm

GREUTATE
Mascul: 60-80 kg
Femela: 50-60 kg

http://www.canisakris.ro/index.php?pgn=caini_paza_aparare&id=29#29Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: