animale de companie

Dog Spaniol

Istoric
Descinde in cainele Moloss din Tibet. Prin selectii si incrucisari diferite s-a ajuns la exemplarul de astazi, care nu trebui confundat cu un dog. Este cunoscut si sub denumirea de "Mastin de Estremadura" si "Mastin de la Manica".

Caracteristici corp
Caine de talie mare, puternic, robust, musculos, compact dar suplu, sprinten si viguros in miscari. Corpul simetric este acoperit cu par nu prea lung, bogat, fin si moale. Capul este armonios, craniul ingust, usor bombat spre botul lung; ochii sunt mici, inteligenti, urechile mici, ascutite si cazute inainte; gatul este musculos si flexibit, moale si larg la beregata, unde formeaza o salba impartita in doua pliuri largi: trunchiul este robust, totusi mobil si flexibil, spatele usor inseuat.

Caracter
Inteligent si curajos, feroce cu animalele salbatice si cu dusmanii. Foarte devotat stapanului.

Utilizare
Datorita fortei, puterii si curajului sau deosebite, este folosit ca paznic al marilor propietati, al stanelor si al turmelor de vite. Dupa un dresaj prealabil, poate fi folosit la vanatoarea de mistreti si a altui vanat mare. De asemenea, datorita fortei sale deosebite, este folosit si la serviciul militar, ca paznic sau ca animal de tractiune si de legatura, in munti.


http://www.infocaini.ro/dog-spaniol-rasa-caini.html

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: