animale de companie

Foxhound

Foxhoundul este un caine de vinatoare - care se foloseste mai ales in Marea Britanie , la vinatoarea de vulpi organizata de vinatori calare insotiti de haite de caini gonitori . Acest mod de vinatoare are radacini adinci in istoria nobiliara si regala a Marii Britanii , organizindu-se si astazi astfel de partide , in aproape aceeasi forma ca si acum 2-3 secole . Foxhoundul face parte din aceeasi clasa ca si bloodhoundul ( clasa FCI - nr.6 ) - si anume caini de tip copii cu miros pe urma de singe .

   Rasa a fost creata minutios timp de secole - primul club de Foxhound englez , fiind mentionat in anul 1800 . Timp de 200 ani s-a putut crea un standard al rasei , iar astazi orice detinator de caini din aceasta rasa poate urmari pedigreeul acestora dintr-un jurnal al carui insemnari consemneaza o perioada de timp de peste 150 ani . Caine de vinatoare tipic englezesc , adaptat stilului si modului de vinatoare al nobilimii engleze , Foxhoundul este un adevarat caine gonitor , cu un miros deosebit , folosit cu precadere la vinatoarea de vulpi , dar si la cea de mistret sau cervide . Rolul sau in terenul de vinatoare este similar copoiului nostru - dar in plus fata de acesta beneficiaza de un "nas" extraodinar si de o mai mare vitalitate in teren .
   Aspectul general este puternic , cu taieturi clare si ferme , bine balansat . Totodata agil si puternic , foxhoundul degaja energie . Capacitate naturala de a vina , prietenos cu oamenii si lipsit de agresivitate fata de acestia . Necesita plimbari lungi de antrenament si nu poate fi crescut in lant sau in padocuri inchise .

   In Romania poate inlocui cu succes copoiul ardelenesc la vinatoarea la goana de vinat negru . In plus poate face si urmarire pe urma de singe . Din cite cunoastem nu exista multe exemplare de Foxhound in Romania si nici nu este un caine intilnit frecvent in teren . Poate fi o alternativa deosebit de interesanta pentru vinatorii din zonele de padure si montane , avind in mod cert calitati genetice mai bune decit copoiul ardelenesc .


http://www.infocaini.ro/gonitori-pentru-vanat-mare-pontatori-si-de-hartuiala.html



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici