animale de companie

Hovawart

Este un urmas al Dogului tibetan. Numele sau vine de la expresia folosita in Evul Mediu, "hofwarth", care inseamna "pazitor de gospodarie". Se presupune ca are aceiasi provenienta ca si cainele de turma elvetian si cainele ciobanesc maghiar Kuvasz. In Germania exista inca din secolele al 11-lea si al 12-lea picturi si alte lucrari de arta care prezinta un caine cu parul si urechile lungi, foarte asemanator cu tipul de caine Havawart de astazi. Dezvoltarea sa a decurs incate; de abia in 1936 i-a fost recunoscut standardul in Germania.

Caracteristici corp
Putin cunoscut in alte tari, Havawartul este un caine puternic, de constitutie robusta, de talie mare, cu parul lung, frumos si rezistent la intemperii. Intre mascul si femela este o mare deosebire: femela este mai usoara si mai armonios construita. Capul este puternic, cu fruntea lata si bombata, ochii de culoare inchisa, adecvata la culoarea blanii; urechile atarnande, de forma triunghiulara sunt purtate in cadere libera; gatul este puternic, de lungime medie, bine acoperit cu par dar fara salba, pieptul spatios, adanc si armonios; membrele anterioare sunt drepte si puternice, bine acoperite cu par; cele posterioare sunt musculoase, cu articulatii bine legate; spatele este solid, drept, trunchiul ceva mai lung decat inalt; coada bine acoperita cu par trebuie sa depaseasca jaretul, dar sa nu atinga solul.

Utilizare
Fiind curajos si vigilent, cu simtul mirosului foarte dezvoltat, linistit, atent si devotat stapanului si casei, excelent alergator si saritor, Hovawart este un caine de familie folosit in special, pentru paza si ocrotire.

http://www.infocaini.ro/hovawart-rasa-caini.html

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: