animale de companie

Hovawart

Este un urmas al Dogului tibetan. Numele sau vine de la expresia folosita in Evul Mediu, "hofwarth", care inseamna "pazitor de gospodarie". Se presupune ca are aceiasi provenienta ca si cainele de turma elvetian si cainele ciobanesc maghiar Kuvasz. In Germania exista inca din secolele al 11-lea si al 12-lea picturi si alte lucrari de arta care prezinta un caine cu parul si urechile lungi, foarte asemanator cu tipul de caine Havawart de astazi. Dezvoltarea sa a decurs incate; de abia in 1936 i-a fost recunoscut standardul in Germania.

Caracteristici corp
Putin cunoscut in alte tari, Havawartul este un caine puternic, de constitutie robusta, de talie mare, cu parul lung, frumos si rezistent la intemperii. Intre mascul si femela este o mare deosebire: femela este mai usoara si mai armonios construita. Capul este puternic, cu fruntea lata si bombata, ochii de culoare inchisa, adecvata la culoarea blanii; urechile atarnande, de forma triunghiulara sunt purtate in cadere libera; gatul este puternic, de lungime medie, bine acoperit cu par dar fara salba, pieptul spatios, adanc si armonios; membrele anterioare sunt drepte si puternice, bine acoperite cu par; cele posterioare sunt musculoase, cu articulatii bine legate; spatele este solid, drept, trunchiul ceva mai lung decat inalt; coada bine acoperita cu par trebuie sa depaseasca jaretul, dar sa nu atinga solul.

Utilizare
Fiind curajos si vigilent, cu simtul mirosului foarte dezvoltat, linistit, atent si devotat stapanului si casei, excelent alergator si saritor, Hovawart este un caine de familie folosit in special, pentru paza si ocrotire.

http://www.infocaini.ro/hovawart-rasa-caini.html



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici