animale de companie

Komondor

Statură impozantă. Alură nobilă şi demnă. Piele foarte pigmentată. Alură relaxată: pas şi trap alungit.
Această rasă îşi trage originea dintr-un câine ciobănesc autohton pe care nomazii maghiari l-au introdus în Ungaria în urmă cu 1000 de ani. Komondorul descinde din diverşi câini ciobăneşti asiatici, dintre care şi Mastifful tibetan. Câinele a fost mult timp utilizat în paza turmelor împotriva lupilor şi urşilor, precum şi în combaterea altor animale.

Caracter, aptitudini speciale şi dresaj
Acest câine nu este prea afectuos, dar este loial şi devotat stăpânului său şi blând cu copiii. Komondorul este o rasă rustică şi necesită exerciţii viguroase. Este un câine de pază foarte vigilent, şi îşi va apăra turma şi casa cu îndrăzneală şi curaj infailibil. Va lupta şi îşi va apăra stăpânul până la moarte.momentul în care atacă este de o linişte desăvârşită. Dresajul său trebuie efectuat cu o fermitate sporită.

 Întreţinere şi utilizare
Incapabil să trăiască la apartament, Komondorul are nevoie de mult spaţiu şi exerciţii fizice. Acest câine nu se perie niciodată. În schimb odată ce câinele împlineşte opt luni trebuie să i se separe codiţele cu degetele. Komondorul trebuie îmbăiat doar o dată sau de două ori pe an.

CAP
Lat, proporţional cu restul corpului, acoperit cu păr din abundenţă. Craniu bombat, stop marcat, punte nazală dreaptă, bot foarte lat.

OCHI
de formă ovală, şi de culoare închisă.

 URECHI
Lungi şi căzute, în formă de u.

CORP
Uşor mai lung decât înalt. Nu are salbă. Pieptul este lat, cutia toracică adâncă, zonă renală lată, crupă uşor înclinată şi spate scurt.

MEMBRE
Labe mari, rotunde. Cuzineţi groşi. Unghii puternice de culoare gri ardezie. Membrele anterioare arată asemenea unor pilari verticali, cu osatură bine dezvoltată.

 COADA
În repaos atârnă şi este purtată în jos, iar în acţiune este purtată la nivelul spatelui.

ROBA
În regiunea lombară este lungă ? 20-27 cm. Pe spate, piept şi umeri are 15-22 cm. Pe cap, gât şi membre are 10-18 cm. Părul este aspru, stufos, cu aspect de funie, şi are subpăr fin şi lânos. La naştere blana puiului are fire de păr moale, fin, ondulat sau buclat.

ÎNĂLŢIME
Mascul: aproximativ 80 cm
Femelă: aproximativ 70 cm

GREUTATE
mascul: 50-60 kg
femelă: 40-50 kghttp://www.canisakris.ro/index.php?pgn=caini_paza_aparare&id=31

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: