animale de companie

Marele Gascon de Saintongeis

Istoric
Rasa veche franceza, avand ca stramos cainele Saint Hubert.A fost creata de Joseph de Carajore Latour in anul 1845.Dupa revolutia franceza, rasa a disparut, pentru ca sa reapara de-abia la inceputul secolului al 19-lea.Pentru mentinerea culorilor si imbunatatirea rasei, a fost incrucisat cu Marele Albastru de Gasconia, rezultand astfel tipul de caine Virelade, unul din cei mai frumosi si apreciati caini de haita din Franta.Marele Gascon de Saintongeois a fost dus de mercenarii elvetieni in tara lor, unde a contribuit la creare cainelui gonitor de Berna.

Caracteristici corp
Are aspect nobil care dovedeste inalta clasa a rasei.Expresia specifica rasei franceze se reflecta in comportarea si fizionomia sa: bland si increzator.Este un caine de talie mare, viguros, cu corpul proportionat si simetric, destul de musculos, cu spatele lung si tare , cu pieptul adanc, lasat jos; capul este lunguiet, craniul de forma ogivala cu o cuta pe frunte; ochii sunt castanii, putin melancolici si blanzi; urechile, prinse jos si in spate , lungi, fine si matasoase , ajung pana la nas; coada lunga, mai groasa la baza , cu marginile rotunjite, este purtata elegant; parul este scurt , des si bine lipit de corp.

Caracter
Caine iute, activ si inteligent, cu simt olfactiv deosebit, cu latrat sonor si cu mult simt de initiativa: un perfect caine de ordine.

Utilizare
Este un excelent caine de vanatoare, gonitor si de hartuiala la iepuri, caprioare, cerb.

http://www.infocaini.ro/marele-gascon-de-saintongeis-rasa-caini.html

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici