animale de companie

Mudi

Istoric:
Este un caine ciobanesc modern. Spre deosebire de alti caini ciobanesti care au in urma lor mii de ani, aceasta rasa s-a format in Ungaria la sfarsitul secolului al 19-lea.

Caracteristici:
 Caine de talie mijlocie dar cu temperament viguros, cu corp alungit, robust, proportional ; capul este lung si ingust; ochii brun-inchis sunt ovali, usor oblici, inteligenti; urechile sunt drepte, ascutite, foarte mobile, in forma de "V" intors; gatul semilung, musculos, usor arcuit este inserat sus; gatul semilung este marcat si lung, spatele scurt si drept, abdomenul supt, cupa scurta, tesita si cam lata, sternul proeminent, toracele lung si adanc; membrele posterioare sunt intinse inapoi, labele rotunde, compacte, talpile elastice, ghearele tari; coada atarnand in jos este fie scurta, fie taiata; parul pe cap si picioare este scurt si neted , pe restul corpului are o lungime de 5-7 cm, ondulat si stralucitor; cateodata formeaza bucle mari sau suvite; par mai lung acopera partea posterioara a picioarelor.

Caracter:
Este un caine inteligent, docil, vigilent, perseverent, energic, foarte afectiv, cu miscari vioaie, rapide, deosebit de curajos, nesovaind sa atace porcii mistreti.

Utilizare:
Este un paznic excelent al turmelor de vite si al locuintelor. Datorita curajului sau este folosit si la vanatoarea de mistreti. De asemenea, pentru distrugerea rozatoarelor.http://www.infocaini.ro/mudi-rasa-caini.html

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: