animale de companie

Pumi

Istoric:
Aceasta rasa s-a format in secolele al 17-lea si al 18-lea. Este recunoscuta sub acest nume din anul 1801. Se presupune ca ar rezulta dintr-o incrucisare intre Puli si cainii ciobanesti veniti din Franta si Germania.

Caracteristici:
Caine de talie mijlocie, viguros, cu caracterele unui terrier. Ca si Puli, are un corp patrat, robust, musculos; picioarele au osatura solida; capul este potrivit de lung, craniul bombat; ochii putin oblici sunt vii si inteligenti; urechile prinse sus, de marime mijlocie, sunt bine proportionate, erecte, in forma de "V" intors; gatul este semilung, putin arcuit si musculos; greabanul este lung si pronuntat, spatele scrut, abdomenul tras in sus, crupa scurta, destul de lata, usor descendenta; membrele posterioare sunt intinse inapoi labele sunt rotunde si compacte, talpile elastice, ghearele tari; coada prinsa sus este purtata orizontal si taiata 2/3 din lumgimea ei. Parul este aspru si in suvite, de lungime medie pe corp mai scurt pe cap si membre; urechile sunt acoperite cu par de lungime medie, des, aspru si zbarlit. Parul neted nu este permis.

Utilizare:
Fiind un caine inteligent, foarte vioi, vigilent, temerar si devotat, cu miros excelent a fost folosit initial ca paznic si conducator al turmelor de vite. Astazi este folosit mai mult la vanatoare, la combaterea rapitoarelor si rozatoarelor si ca paznic al locuintelor; este galagios si latrator.http://www.infocaini.ro/pumi-rasa-caini.html

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: