animale de companie

Mastiff

Mastifful este o foarte veche rasa englezeasca, asupra originii ei sunt mai multe teorii: dupa Demacets acest caine ar descinde dintr-o rasa autohtona Canis Familiaris Anglicus. Dupa altii, ar fi urmasul cainilor asirieni introdusi in Anglia de navigatorii fenicieni veniti din Tyr si Sidon pentru comert; iar dupa altii, ar descinde din Molossul de Epir adus de legiunile romane. Toate aceste ipoteze sunt poate exacte, insa cert este ca atat Molossul din Epir, cat si cainii asirieni au acelasi stramos comun – Dogul de Tibet. De altfel, pana in secolul al 16-lea, acest caine se numea “Moloss”, dupa tinutul Molessie din Epir, ca dovada a originii sale.

Cainele folosit in luptele din arene si in razboaie. Astfel, in 1415 a participat la batalia de la Azincourt, in cursul careia o catea Mastiff a scapat viata stapanului ei, Piere Leigh; de atunci, familia Leigh a devenit protectoarea acestei rase. In urma incrucisarii cu Dogul spaniol a resultat Perro da Sangre, cainele care a insotit spaniolii in cucerirea lumii noi. Mastifful a participat, in America, la razboiul de secesiune. De la sfarsitul primului razboi mondial, Mastifful a decazut in Anglia, in schimb, s-a raspandit in SUA.

Este un caine mare, masiv, viguros, simetric. Bine contruit, cu corpul puternic, musculos. Capul are aspect patrat, fruntea plata, ridata cand cainele este atent. Parul este scurt, tare si des, nu prea fin, mai ales pe umeri, pe gat si pe spate.

Are o infatisare impunatoare si un caracter bun; este curajos, bland, docil, devotat, foarte prietenos cu stapanul, insa periculos si agresiv cu strainii si teribil de furios cand trebuie sa lupte.

Excelent caine de paza si ocrotire; poate fi utilizat si ca bun insotitor.

Inaltime: mascul: 70-80 cm / femela: 70-80 cmGreutate: mascul: 75 – 90 kg / femela: 75 -90 kgCuloarea parului: cenusiu, roscat, vargat, culoarea caisei, masca neagra.


http://www.animalutze.com/articole/mastiff-dogue-anglais.php

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici