animale de companie

Ogar Afgan

Ogarul afgan atinge in general inaltimea de 63-74 cm si greutatea de 20 -30 kg . Poate avea orice culoare dar cei preferati sunt galbeni aurii, roscati sau crem. Au  par lung pe trunchi iar partea superioara a botului este acoperita cu par scurt. Pe frunte parul este mai lung, cu un mot pe crestet. Botul este lung, cu maxilare puternice; nasul negru, sau brun ,ochii de culoare inchisa, gatul este lung si puternic, trupul viguros, spatele plat. Este un catel exotic si suplu .

Ogarul afgan are o tendinta spre independenta, asa ca stapanul lor nu ar trebui sa fie surprins daca cainele lui alerga si ignora comenzile . Uneori sunt folositi si la vanatoare si concursuri spotive dar si pentru a pazi turmele. Este un caine care iubeste libertatea si miscarea, prefera spatiile largi deci nu este potrivit pentru apartament. Este inteligent, puternic, rapid, afectos si devotat .

Traieste in medie 12 ani. Problemele frecvente de sanatate pot fi cauzate de alergii sau de cancer, afectiuni cadriologice sau urologice. Sunt sensibili la anestezie.

Studilile facute asupra sepeciei ne arata ca Ogarul afgan este de fapt una dintre cele mai vechi rase de caini datand de mii de ani. La inceput afgani au refuzat sa vanda rasa  deoarece ea nu era intalinta in Europa si America. A  fost adus în Europa la sfârşitul secolului XIX de către soldaţii britanici.

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici