animale de companie

Soareci

Soarecii sunt crescuti ca animale de casa dintr-o perioada nu foarte indepartata. Soarecii imblanziti au aceiasi origine ca si soarecii salbateci dar in decursul generatiilor care au trait ca animale de companie ei au devenit mai acomodati cu prezenta omului si au capatat o mai mare varietate de nuante ale blanii. Soarecele are o durata scurta de viata, rareori ajungand la 3 ani. El este un animal de companie vioi, foarte inteligent si dinamic.

Ca majoritatea rozatoarelor de companie soarecele va fi mai fericit daca va trai in grup decat daca va fi singur. Pentru a evita nasterea unor pui carora nu le puteti oferi un camin evitati sa pastrati o pereche sau sa tineti la olalta femele si masculi. Cele mai bune combinatii sunt intre soarecii de acelasi sex, si mai ales intre mai multe femele, intrucat  intre masculi se pot naste conflicte, iar urina lor are un miros puternic, neplacut.

Soarecilor le place foarte mult sa se joace, sa se ascunda, sa se strecoare prin locuri inguste sau sa urce pe scarite sau pe gratii. Alegeti asadar pentru soarecele  dumneavoastra o cusca din metal cu gratii dese, in asa fel incat soarecele sa nu poata fugi printre gratii. Accesorizati cusca cu casute in care soarecele sa se poata ascunde, rotite in care sa se poata invarti si scarite pe care sa poata urca. Aveti grija ca nici un accesoriu oferit soarecelui sa nu-l poata rani.

Oferiti soarecelui dumneavoastra un meniu variat, format din fan, granule, seminte, fructe si legume sau paine. El va fi bucuros sa roada orice va avea ocazia, incluziv plastic, hartie sau materiale textile. Asa ca aveti grija unde se ascunde si ce face atunci cand il scoateti la plimbare prin casa si il scapati din vedere.

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici