animale de companie

Spitz Lapon

Originar din Tarile Baltice, este urmasul lupului polar. Se aseamana cu "Cainele Varanger" al carei schelet a fost gasit in nordul Norvegiei si care are o vechime de peste 700 de ani. Unii sustin ca acest caine este stramosul tuturor cainilor Spitz care provin din regiunile Polului Nord. Climatul aspru a determinat la aceasta rasa selectia- cainii slabi, care nu au rezistat frigului, au disparut. Din aceasta cauza, rasa s-a pastrat foarte curata, cu exemplare viguroase, pline de vitalitate. Este foarte putin raspandit in alte tari.

Caracteristici :
Cainele lapon are o talie mijlocie, cu aspect de Spitz mic. Corpul este indesat, acoperit cu par bogat si dez, foarte zbarlit si ciufulit; capul cu urechi mici si ascutite purtate in sus, este tinut drept; ochii sunt mari si rotunzi, de culoare bruna; stopul este accentuat, botul relativ scurt este mai gros la radacina si de aici se ingusteaza treptat si uniform spre nas; trunchiul este compact, spatele drept, abdomenul putin supt, membrele tari, drepte, paralele.

Caracter:
Este un caine vioi, vigilent si foarte ascultator. Are curaj deosebit; nu ezita sa-si riste viata cand turma sa este atacata de lupi si ursi. Este foarte devotat si atasat stapanului si turmei incredintate.

Utilizare:
Un excelent paznic al turmelor de reni, folosit tot mai mult si la tractiunea saniilor, la paza casei, la vanatoare.

http://www.infocaini.ro/spitz-lapon-rasa-caini.html

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: