animale de companie

Spitz Mare German

Istoric
Originile acestei rase trebuie cautate in Canis Familiaris Palustris al epocii preistorice si la Spitzii din epoca lacustra. Scheletele neolitice gasite prezinta aceleasi caractere cu acelea ale Spitzului actual. Imaginea acestui caine a fost identificata in picturile egiptene din epoca faraonilor; de asemenea, s-au descoperit multe reprezentari ale Spitzului in Grecia si Italia. Dupa contele Henrv de Bvland, locul de origine al Spitzului ar fi tinuturile Marii Baltice, fiind o ruda apropiata a cainelui Keeshound. Initial, s-a dezvoltat mai mult in Pomerenia si in U.R.S.S, apoi s-a raspandit in toate tarile, capatand diferite denumiri: "Grand Loulou" om Franta "Volpino" in Italia, "Laika" in U.R.S.S. Cu timpul, s-a fixat denumirea definitiva - "Deutscher Gross Spitz". A fost insotitorul marelui pictor si sculptor Michelangelo, stand nedespartit de el cat timp a pictat Capela Sixtina; a fost prietenul credincios al marelui muzician Mozart pana la moartea acestuia, insotindu-i, singur, sicriul pana la mormant. Catelusa Laika, prima calatoare in Cosmos, a devenit caine national al U.R.S.S.

Caracteristici corp
Foarte iubit si cunoscut in toata lumea, Spitzul se distinge printr-o frumoasa blana vaporoasa si matasoasa, cu un puf moale, abundent. In jurul gatului are un guler bogat si stufos, ca o coama. Capul este asemanator cu al vulpii; ochii sunt vii si inteligenti, urechile mici, drepte si ascutite, apropiate una de alta. Coada-inel rasucita mandru pe spate, este bogata si stufoasa. Toate acestea ii confera un aer de indrazneala si vioiciune, caracteristic rasei. De talie mijlocie, are corpul scurt si indesat, bine proportionat, cu par scurt, bogat si moale pe cap, urechi, picioare si labe, mai lung si matasos pe restul corpului; prezinta franjuri la picioarele anterioare si pantaloni la picioarele posterioare, pana la jaret.

Caracter
Este un caine inteligent, vioi, atent fata de tot ceea ce il inconjoara; latra persistent la straini; extraordinar de vigilent, este foarte credincios stapanului.

Utilaje
Excelent pazitor al casei si al fermelor, insotitor deosebit.

http://www.infocaini.ro/spitz-mare-german-rasa-caini.html

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: