animale de companie

Whippet

Acest caine face parte din rasele de vanatoare, adaptandu-se usor la toate mediile de crestere: apartament, suburbii sau la tara. Acesti caini sunt adevarati "domni", manierati, nu deranjeaza cu nimic si raspund cu entuziasm la dresajul de ascultare (supunere). Cuminti, curati si usor de dresat sunt o familie de catei ideali. Sunt foarte prietenosi cu copii, se inteleg bine cu pisicile si cu alti catei, dar trebuie sa fie supravegheati in preajma iepurilor de casa sau a rozatoarelor. Unele exemplare sunt sensibile la zgomote, de aceea este recomandat sa fie expusi la zgomotele urbane de la varste tinere; acei catei ce vor fi crescuti la oras.

Capul whippet-ului este alungit, cu bot ascutit, fara stop (diferenta dintre nas si frunte); urechile sunt mici cazute pe spate lasand sa se vada interiorul lor; coada lunga este purata drept in jos sau intre picioare, mai ales cand nu este in miscare. Ating o inaltime la talie de 45-56 cm, greutate de 9-14 kg si o speranta de viata de 12-15 ani. Au corpul acoperit cu par scurt, moale. Nu au o culoare specifica a parului, intilnindu-se multe combinatii pe alb, crem sau gri.

Se intretin usor, nu le cade foarte mult par si au nevoie de un periaj saptamanal cu manusa sau perii pentru par scurt. Au nevoie insa de cateva iesiri zilnice si posibilitatea de a alerga in spatii sigure. Whippetul nu trebuie sa alerge fara lesa in spatii mari nesigure, pentru ca poate dispare intr-o secunda, alergind cu 60 km pe ora.

In secolul al XIX-lea whippetul, probabil o combinatie dintre terrieri, greyhoundul de talie mica si greyhoundul Italian, a fost folosit in Anglia la cel mai popular joc, cursele de iepuri, in care alerga de rupea pamantul in jurul unei poienite, fugarind si omorand iepuri.

Probleme genetice care pot apare: tub digestiv slab dezvoltat, necoborirea unui testicol sau Demodecie.


http://www.121.ro/content/show_article.php3?article_id=1028&page_nr=1

Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Pungile de plastic omoara zilnic zeci de animale

Tone de pungi de plastic sunt aruncate in mari si oceane pentru ca nu mai unde sa fie depozitate pe pamant. Acestea ajung sa sufoce zeci de delfini, broaste testoase, rechini, balene, foci sau pasari. Renuntand la folosirea pungilor de plastic si acceptand sa le inlocuiesti cu o sacosa de panza diminuezi cantitatea de pungi de plastic ce sunt aruncate zilnic la gropile de gunoi sau in oceane. Crezi ca e putin? In timpul vietii tale vei reduce numarul de pungi de plastic din natura cu 22.000. Fa un gest mic si foloseste de acum o sacosa de panza la cumparaturi!


spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici