animale de companie
Tags:  pisica

De ce torc pisicile?

Oamenii interpreteaza de obicei sunetul pe care pisicile il fac cand torc ca pe un sunt ce exprima prietenia sau multumirea. Observatia se bazeaza pe faptul ca majoritatea pisicilor torc atunci cand sunt tinute  in brate si mangaiate de oameni. Interpretand acest sunet ca pe un semn de afectiune, majoritatea oamenilor adora sa asculte si sa tina in brate o pisica ce toarce.

Cu toate acestea, se pare ca nu doar placerea face pisica sa toarca. Este clar ca pisicile torc si atunci cand sunt nelinistite, nervoase sau cand sufera dureri mari, cu scopul probabil de a se linisti, de a se calma. Atunci cand pisica toarce isi poate reduce durerile, se vindeca mai repede si isi intareste oasele. Atunci cand pisicile torc si isi ascut ghearele pe pamant atunci ele incearca sa se elibereze de stres sau sa se aline de vre-o suferinta. Femelele cu pui vor toarce astfel, zgariind pamantul atunci cand devin prea stresate si obosite de atentia pe care trebuie sa le-o acorde puilor, si torc pentru a se linisti.

Este interesant de observat felul in care torsul este un semnal intre pisici, si nu doar in relatia dintre pisici si oameni. Pisicile femele torc atunci cand nasc, si dupa nastere, pentru a-si usura durerile si a se vindeca mai usor, in timp ce puii nou nascuti torc atunci cand sug, probabil pentru a transmite mamei semnalul ca "totul este bine".

Unele pisici, cu proprietati vocale mai puternice reusesc chiar sa miaune fara sa intrerupa torsul.

Toate pisicile domestice se nasc cu abilitatea de a toarce, pe care si-o dovedesc inca de la nastere, in timp ce sug. Nivelul pe care variaza gama de sunete pe care pisica le emite cand toarce este intre sunetele joase, profunde, pana la sunete inalte, fracturate, in functie de dispozitia pisicii si de temperamentul ei.
Tags:  pisica


2 comentarii

putza - 05.07.2009
putza

Andrada - 23.03.2009
Foarte interesant!


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: