animale de companie
Tags:  ingrijire   rozatoare

Cainii de preerie

Cainii de preerie sunt animale de companie mai putin inatalnite in Romania, dar care merita atentia iubitorilor de rozatoare. Este important ca daca procuri un caine de preerie sa fii sigur ca este un pui nascut in captivitate si nu un pui prins in salbaticie prin braconaj. Cainii de preerie sunt animale protejate de lege si capturarea lor ilegala este pedepsita.

Cainii de preerie sunt activi, jucausi si puternici, dar si foarte atasati de stapanii lor si afectuosi. Pentru ca traiesc mult timp, intre 8 si 12 ani, trebuie sa te gandesti foarte bine daca esti dispusi sa-ti dedici timpul cresterii si ingrijirii unui caine de preerie. Mai trebuie sa stii ca aceste animale se ataseaza foarte mult de stapanii lor, mai ales daca sunt crescute de pui, si ajung sa tanjeasca dupa compania stapanului, ajungand ca, daca este neglijat sa dezvolte probleme de comportament, depresii sau chiar sa se imbolnaveasca.

Cainii de preerie sunt animale potrivite doar pentru stapanii care pot sa le dedice destul timp si afectiune. Cainii de preerie apreciaza compania altor caini de preerie, dar daca iei din start 2 caini si ii tii impreuna, ei se vor atasa unul de altul si vor fi mai putin blanzi. Este bine, deci sa iei doi caini, dar sa-i tii separat pana cand ii vei imblanzi pe amandoi. Abia apoi poti sa le faci cunostinta si sa-i lasi doar cate putin timp impreuna, timp care va creste treptat, pana cand se vor obisnui unul cu altul.

Cainii de preerie sunt animale puternice, si dificil de luat in brate daca sunt speriati. Stapanul trebuie sa se obisnuiasca cu limbajul corpului animalului, si sa evite sa-l atinga daca pare speriat sau nervos, sau se poate alege cu o muscatura adanca si durereoasa.  Din aceste cauza cainii de preerie nu sunt animale recomandate familiilor cu copii mici.

Pentru ca sunt destul de mari, cainii de preerie au nevoie de o cusca mare, care sa le ofere suficient spatiu. Pentru ca sunt foarte activi ei au nevoie de multe jucarii, mai ales din cele care pot fi rontaite. Ar fi incantati de asemenea de o roata pentru exercitii de marime mare si cu suprafata solida. Hrana cainilor de preerie se bazeaza mai ales pe o mare varietate de fanuri din iarba, putine pellete pentru iepuri precum si ocazionale mese consistand in verdeturi si legume.Tags:  ingrijire   rozatoare


2 comentarii

dante - 21.03.2011
De unde pot achiziona unul !?

aruio - 25.11.2010
loloolololololol


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: