animale de companie
Tags:  catel   rasa

Malamutul de Alaska

Descriere generalaa Malamutului de Alaska
Malamutul de Alaska este o rasa arctica bine construita, puternica. Corpul Malamutului de Alaska este mare, compact si musculos. Capul are o expresie demna, cu urechi triunghiulare care sunt tinute mereu in sus. Coada Malamutului de Alaska se arcuieste pe spate intr-o bucla. Ochii sunt migdalati, caprui, asemanatori cu ochii lupului. Blana groasa, in strat dublu are o varietate de culori: alb, negru cu alb, gri-lup, nisip-lup, roscat.

Caracterul Malamutului de Alaska
Malamutul de Alaska este o rasa plina de energie. Acestor caini le place distractia, sunt foarte loiali, dedicati si afectuosi fata de stapanii lor. Sunt animale ideale pentru familiile cu copii mai mari. Pe masura ce se maturizeaza si imbatranesc Malamutii de Alaska devin mai calmi si mai demni. Sunt foarte sociabili si prietenosi chiar cu strainii, asa ca nu sunt caini de paza buni. Nu sunt pretentiosi la mancare si manaca orice le dai. Acestor caini le place foarte multa sa sape gropi. Au nevoie de multa afectiune sau pot dezvolta probleme de comportament. Urletul Malamutului de Alaska e aproape identic cu cel al unui lup.

Dimensiuni ale Malamutului de Alaska
Marimea Malamutului de Alaska este intre 56 si 66 cm, iar greutatea lui intre 30 si 43 de kg.

Istoricul rasei
Malamutul de Alaska este o rasa nordica, evoluata din lupul arctic. Acum 200-300 de ani el a fost imblanzit de eschimosi si folosit pentru transportul saniilor si al proviziilor. Aceasta rasa de caini este foarte rezistenta si are numeroase abilitati naturale care au facut-o atat de iubita in Nord: stie cum sa alunece pe gheata, alearga foarte bine, cara greutati, este un bun cautator si un bun salvator. Malamutul de Alaska este considerat cel mai puternic dintre cainii de sanie.

Ingrijirea Malamutului de Alaska
Acesti caini au o blana farte groasa, care naparleste foarte puternic de 2 ori pe an. Sunt o rasa care lasa mult par, si trebuiesc periati des. In schimb nu degaja nici un miros si sunt foarte curati, deci nu au voie de baie decat ocazional. Malamutul de Alaska are nevoie de multa miscare.

Conditiile de care are nevoie Malamutul de Alaska
Malamutul de Alaska are nevoie de o casa cu o curte mare, in care sa poata alerga, pentru ca este un caine foarte activ. Ii place sa sape in pamant, asa ca este bine ca gardul sa fie adanc infipt in pamant, pentru ca Malamutul de Alaska sa nu fuga pe sub gard. Este bine sa fie tinut intr-o zona cu clima mai racoroasa.
Tags:  catel   rasa



Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestile



Spune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/



spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: