animale de companie
Tags:  specii   pasari   papagali   perusi   canari

Top 5 pasari de companie

In acest articol veti gasi scurte prezentari ale celor mai indragite si mai populare 5 specii de pasari preferate de iubitorii de animale. Aceste specii s-au dovedit a fi companioni minunati, usor de ingrijit si foarte simpatice.

Locul 1: Perusii
Perusii sunt pasari ideale pentru cei care au copii sau care sunt novici in cresterea pasarilor. Aceste mici bijuterii au o paleta coloristica foarte bogata, si au nevoie de mai putin spatiu si de mai putina ingrijire decat pasarile de talie mare. In ciuda marimii mici, perisii sunt foarte inteligenti, si desi majoritatea se multumesc sa cante si sa fluiere, unii invata chiar sa vorbeasca. Durata medie de viata a perusilor este de 12-14 ani.

Locul 2: Papagalii Nimfa
Aceste pasari de marime medie sunt o adevarata delectare pentru stapanii lor. Membri ai familiei papagalilor, acesti nativi australieni sunt cunoscuti pentru capacitatea lor destul de avansata de a canta si de a fluiera. Desi multe ninfe invata sa vorbeasca, proprietarii vor descoperi ca prefera sa fluiere sau sa imite sunete scurte, auzite intamplator, cum ar fi sunetul telefonului. Nimfele sunt disponibile in diverse combinatii de culoare si traiesc in jur de 15-20 de ani.

Locul 3: Canarii
Canarii sunt de asemenea pasari foarte populare printre iubitorii de animale. Pentru ca sunt pasari de talie mica, ei necesita mai putin spatiu si sunt usor de intretinut. In salbaticie canarii traiesc in stoluri si acorda putina atentie omului. Ei vor reactiona in acelasi fel si in colivie, adica vor avea nevoie de foarte putina atentie, si nu vor invata niciodata sa vorbeasca. Canarii sunt ideali pentru persoanele care prefera sa priveasca pasarile de la distranta, fara sa se joace prea mult cu ele, si care iubesc trilurile, pentru ca aceste pasari canta foarte frumos. Speranta lor de viata, daca sunt bine ingrijiti este de pana la 10 ani.

Locul 4: Papagalul Agapornis
Papagalii Agapornis, cunoscuti si sub dnumirea de Lovebirds, sau Pasarile Iubirii sunt una din cele mai mici specii de pasari. Aceste pasari mici, foarte frumoase, nu trebuiesc trecute cu vederea in favoarea pasarilor de talie mare. Si asta pentru ca papagalii Agapornis demonstreaza aceiasi inteligenta si personalitate ca si un papagal de talie mare, fiind in plus si destul de linistiti si tacuti, ideali deci pentru a fi crescuti in apartament. Papagalii Agapornis ajung la varsta de 20 de ani.

Locul 5: Papagalul Jako

Papagalii Jako sau Papagalii Gri Africani este cunoscut ca cel mai inteligent papagal, unii ajungand sa aiba un vocabular de pana la 2.000 de cuvinte. Pentru ca sunt atat de inteligenti au nevoie de foarte multa atentie si de foarte multa intereactiune, pentru ca in cazul in care sunt lasati prea mult singuri se plictisesc si dezvolta depresii. Cu o durata de viata de 50 pana la 70 de ani, papagalii Jako pot fi parteneri de viata pentru un om dispus sa le ofere grija si afectiune, si sa primeasca in schimb companie inteligenta si iubire neconditionata.


Tags:  specii   pasari   papagali   perusi   canari


7 comentarii

LEO MARTIN - 17.03.2012
Am doi perusi un mascul si o femela.La femela i se mareste ciocul.de ce ii creste cioul?

iordache constantin - 16.05.2011
papagalita noasta a facut outz fara sa aiba mascul....

jcjb - 10.01.2010
i

curelea - 07.07.2009
am 2 perechi de perusi (f+b),una din perechi mi-a facut 3 pui si acum am 7 perusi

roxyi10 - 29.06.2009
Eu am 2 perusi:unul alb,care se numeste Crisellia si unul verde, care se numeste Funky. Mihaela, chiar te sfatuiesc sa-ti cumperi si tu o asemenea pasare, intrucat sunt niste fiinte foarte linistite!!!

andy - 22.06.2009
faci o mare greseala mihaela;) nimfa nu e bn de loc!!! dak ai vede ce sunete scot si aia mai rau patesti1!!!

mihaela - 02.04.2009
am un agapornis si as vrea sa fac shimb cu o ninfa va rog hellp ca mi au venit vecini la usa ca scoate sunete prea inalte s-au apucat sa imi bata in teava buc


Ajutor pentru hrana animalutelor
Numele meu este Tocea Oprica, am 72 de ani, de profesie contabil, actuala pensionara si de cand ma stiu iubesc si ajut animalele. Cu durere in suflet scriu acest mesaj deoarece am ajuns intr- o situati...

Adauga povestea animalutului tau
Vezi toate povestileSpune Nu eutanasierii!

Spune Nu eutanasierii!

Animale-iubite.ro susutine dreptul la viata al cainilor fara stapan si lupta impotriva eutanasierii acestora. Eutanasierea cainilor fara stapan, care s-a practicat pana de acum de multe ori in Romania, cu sau fara stirea publicului larg nu este solutia pentru disparitia cainilor fara stapan, dupa cum s-a demonstrat deja. O campanie de sterilizare a acestora condusa corect, de persoane competente si iubitoare de animale poate avea rezultatele dorite mai repede decat ne asteptam. Daca sustii dreptul la viata al cainilor fara stapan spune-ti parerea, participa la meetingurile organizate de iubitorii de animale sau semneaza petitii. Daca sustii civilizatia si iubesti animalele fa tot ce poti pentru a opri masacrarea in masa a cainilor fara stapan!

Semneaza petitia impotriva eutanasierii aici:
http://www.fnpa.ro/petitie/spune-ti parerea
vezi toate discutiile

Sondaj de opinie

Ai adoptat un animal in urma unui anunt publicat pe acest site?

   
   
   
   

voteaza!
vezi rezultatele sondajului


Caini - Anunturi adoptii cainiPisici - Anunturi adoptii pisici
Made by: